DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zobrazit více...
Výborný domácí chleba z podmáslí a čerstvých kvasnic,…
Potřebné ingredience
200ml podmáslí, 180ml vody, lžící oleje a lžíci octa, 2hrnky hladké mouky (používám T650 anebo i klasickou 00, hrnek (změřila jsem vodou, přesně 3dcl)), dále 1hrnek žitné mouky, malou lžičkou cukru, 2malé lžičky soli, 1/2 kostičky kvasnic, semínka (sypu slunečnici, asi 3velké lžíce, také lněné semínko,apod. Ale slunečnice u nás nesmí chybět :-)
Postup přípravy
Do pekárny naliju podmáslí, vodu, přidám ocet a olej a malou lžičku cukru. Na to 2hrnky hladké mouky (hrnek vrchovatý, zarovnaný s okrajem) a 1 hrnek žitné mouky. Do rohu 2malé…