Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 141 návštěvníků)

Výborný domácí chleba z podmáslí a čerstvých kvasnic, pečeme denně

0.0
Výborný domácí chleba z podmáslí a čerstvých kvasnic, pečeme denně

Potřebné ingredience

200ml podmáslí, 180ml vody, lžící oleje a lžíci octa, 2hrnky hladké mouky (používám T650 anebo i klasickou 00, hrnek (změřila jsem vodou, přesně 3dcl)), dále 1hrnek žitné mouky, malou lžičkou cukru, 2malé lžičky soli, 1/2 kostičky kvasnic, semínka (sypu slunečnici, asi 3velké lžíce, také lněné semínko,apod. Ale slunečnice u nás nesmí chybět :-)

Postup přípravy

Do pekárny naliju podmáslí, vodu, přidám ocet a olej a malou lžičku cukru. Na to 2hrnky hladké mouky (hrnek vrchovatý, zarovnaný s okrajem) a 1 hrnek žitné mouky. Do rohu 2malé lžičky soli, trošku ji zakryju moukou abych vyhrábla malý důlek uprostřed, kde rozdrobím 1/2kostičky kvasnic. Dávám na program basic.
Pokud přeženu s vodou a těsto je řídké, dosypávám žitnou moukou. Těsto musí být spíše tuhé než řídké, někdy dokonce se válí v pekárně pouze jedna koule na jedné hřídeli, neva, pak se to promíchá a je to fajn. Četla jsem někde, že když je tuhé těsto, tak naráží do stěn pekárny, miska se třepe a tím se to těsto natřásá. Mám zkušenosti, že když je to řídké, tak se chleba propadne.
Pokud někdo chce sušené kvasnice, tak dávám celý sáček, na hmotnost 1/2kg mouky. Tento recept tady někde je, ale bohužel kvasnic se udává pouze 2čajové lžičky, dlouho jsem bojovala než jsem na to přišla, proč je zdrclý a malý, chce to více kvasnic :-).

1

2

3

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

princessO2 29. 12. 2011, 17:18
prave jsem zapla novou pekarnu od Jeziska,tak uvidime jake bude prvni dilko :-) :-) :-) :-)
Vera N 23. 11. 2011, 12:24
(Y) (clamp) (Y) (clamp)
Slezulka 27. 9. 2011, 17:11
Prosím poradíte mně, na jaký program zapnout,když nemám program basic.Jsem začátečník a recept se mně moc líbí. Předem děkuji ,-) (hello)
KLAKLA 3. 10. 2011, 15:22
@Slezulka basic jako základní program, já ho mám pod číslem 1 a trvá 3hodiny |:o), zkoušela jsem i rychlochleba na 2hodiny a taky to jde |:o)
Slezulka 5. 10. 2011, 10:33
@KLAKLA Děkuji moc za odpověď, chleba jsem už pekla a je na jedničku s hvězdičkou (Y)
R.D. 26. 9. 2011, 12:27
Pro velký úspěch pečeme každý den, díky. (jidlo)
trala 26. 7. 2011, 10:20
(Y) (Y) (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
KLAKLA 3. 8. 2011, 6:31
@trala (F) (F)
Rozina 27. 4. 2011, 18:31
Dobrý den, tak netuším, kde se stala chyba, ale totálně se propadl.... 8o| Dokonce nejvíc ze všech doposud upečených... A to jsme si dali moc záležet... (comp) :-S :-S :-S
KLAKLA 28. 4. 2011, 8:34
@Rozina jak popisuji níže, řídké těsto...anebo hodně kvasnic...Proto jsem odměřila i hrnek, ať nepoužíváte o něco menší hrneček a tím méně mouky... Tento recept mám vychytaný, téměř 3roky už jej peču, takže vím, kde je chybka
lokoska 9. 4. 2011, 19:26
(Y) (Y) je opravdu výýýýborný, dneska jsem upekla a zítra udu znova |:o) |:o) |:o) Nedá se srovnávat s kupovanou směsí (L) (L) (L)
KLAKLA 9. 4. 2011, 20:34
@lokoska (Y) (Y) to jsem ráda (Y), i my ho pečeme pořád (Y)
cozumel 7. 4. 2011, 20:17
Fakt supr chleba - dělala jsem z podmáslí. Krásně šel vyklopit a ani se nepřilepil na hnětací metly a i ty šly krásně vyndat. Určitě se zařadí mezi mé oblíbené (Y) (Y) (Y) (clamp)
KLAKLA 8. 4. 2011, 11:34
@cozumel Evi díky, (Y), taky jsem s tím rok bojovala než na to přišla *-), ještě rada, může se stát, že ho přelijete a těsto bude řídké, dosypávám moukou,aby byl hustý tak akorát, to časem uvidíte (Y)
prajsulena 7. 4. 2011, 8:28
Dobrý den Světlano, receptík vypadá výborně..... letím do obchodu pro podmáslí :-) :-) :-). Vyzkouším a pisnu, jak jsem dopadla :-p :-p, ale věřím, že bude super |:o) |:o). Hezké jarní dny (flower)
růžík 13. 3. 2011, 12:27
Dobrý den Světlanko (F), děkuji za receptík |:o), chlebík jsem dopoledne upekla (Y)tedy jen s malou obměnou :-$ podmáslí totiž vůbec nekupujeme tedy jsem ho nahradila bílým jogurtem :-$ ale určitě to vůbec nevadí :-), protože chlebíček je opravdu super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
KLAKLA 6. 4. 2011, 12:34
@růžík tak z jogurtu jsem ještě nezkoušela, ale když nemám podmáslí dávám mléko, i domácí mléko, které zbylo a nedá se už pít (Y), tak jsem ráda, že to funguje i jinde (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie