(recept
si oblíbilo 553 návštěvníků)
Domácí rohlíky a pletýnky lepší než od pekaře.
Potřebné ingredience
Pečeme je téměř denně ,VYDRŽÍ I DVA DNY JAKO ČERSTVĚ UPEČENÉ! 100ml mléka, 200ml vody, 100ml oleje, 1 žloutek, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 sáčky sušeného droždí, 500g hladké mouky,nejlepší je smíchat 1:1 hladkou a celozrnnou,podle chuti přidejte zrníčka-slunečnice,lněná,dýňová... .
Zadělávám v domácí pekárně.
Pokud ji nemáte a budete dělat ručně ze 100ml mléka udělejte kvásek
Postup přípravy
Suroviny dejte do pekárny na program těsto s kynutím.Po vykynutí upleteme nebo vytvarujeme rohlíky a necháme ještě kynout na plechu.Podle chuti si je můžete naplnit sýr,šunka nebo anglické rohlíky ,před pečením dát na rohlíky angl.slaninu a upéct.
Tyto rohlíky jsou výborné,po upečení je mám na ošatce i dva dny jen pod ubrouskem
Tyto rohlíky jsou výborné,po upečení je mám na ošatce i dva dny jen pod ubrouskem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Sindy1
(upraveno)
21. 11. 2020, 16:56
Ozkoušeno, výborné, dík za recept
zdenča50
(upraveno)
28. 10. 2020, 14:39
tak jdu na to, těsto už je hotové. doufám, že se povedou
nelly2
(upraveno)
14. 3. 2020, 10:08
Prosim jaka je to mouka hladka celozrnna? Spaldova?
Renča50
(upraveno)
18. 10. 2019, 7:37
Vynikající housky, měla jsem 10 ks, výborné i na třetí den, ale musí se zadělat z kila mouky, jinak nezbudou.
ZuzaK.
(upraveno)
7. 10. 2019, 10:04
Nejlepší!!! Akorat to ma jednu chybicku, kdyz je ochutnate, tak snist pak ty z obchodu - bude jako za trest!!!!
kazeret
(upraveno)
24. 9. 2017, 15:53
Výborné, výborné, výborné !!!!!!! Konečně jsem našla recept na domácí rohlíky, které jsou luxusní a hned neztvrdnou! Díky moc
srneckova
(upraveno)
6. 4. 2016, 16:08
Matin+Sisa
(upraveno)
6. 4. 2016, 10:29
Včera jsem vyzkoušela a musím napsat , že mi je "sežrali " ještě horký ,udělala jsem na 1/2 špaldový a luxus .Už peču další várku Opravdu moc dobrý-teda , na mě nezbylo
Markousekkk
(upraveno)
24. 2. 2016, 9:54
Super recept Včera jsem pekla, posypala nivou a byli mňam,mňam. Díky za recept.Markéta
Hanka V.
(upraveno)
23. 2. 2016, 18:10
Dnes jsem pekla Vaše houstičky, podle rad jsem potírala bílkem, pekla na horkovzduch 180, nahoru jsem dala sýr a slaninu a jsou vynikajícíí! Zkombinovala jsem hladkou pšeničnou a špaldovou mouku a jsou opravdu výborné První recept, který opravdu chutná jako čerstvá houska a ne jako kus žvýkačky... Ukládám do oblíbených
babičkakvětka
(upraveno)
23. 2. 2016, 17:21
v jak teplé troubě se pečou a na kolik minut? díky za odpov. apokud použiju droždí kolik? mám na mysli čerstvé dr.KK
lehorara
(upraveno)
25. 2. 2016, 20:09
@babičkakvětka
Na kilo mouky jsem dala kostku droždí - 42g. Pekla jsem při 180st, cca 12-15min, podle toho, jak je chcete vypečené.
lehorara
(upraveno)
23. 2. 2016, 15:09
Právě dopečeno z dvojité dávky a super práce s těstem. Výborné!!!
Jackee
(upraveno)
23. 2. 2016, 13:38
Já do těsta přidávám chilli semínka a dělám těsto z hrubozrnné a hladké mouky v poměru 1:2 a jspu ohromné a zdravější. V obchodě už nekupuji.
Drulinka
(upraveno)
29. 7. 2015, 21:25
Jsou opravdu luxusní, já zkusila naplnit párkem, nemají chybu, určitě budu dělat častějí
MIŠANA1
(upraveno)
28. 7. 2015, 13:32
Opravdu luxusní!!!
Marti W.
(upraveno)
4. 6. 2015, 13:15
laskonka333
(upraveno)
26. 11. 2014, 14:10
Phoebe003
(upraveno)
26. 11. 2014, 14:56
Výborný
Kafčo
(upraveno)
23. 3. 2014, 14:38
DOBRÝ DEN, DĚKUJI ZA SUPER RECEPT OPRAVDU CHUTNAJÍ JAKO ROHLÍKY! ZKOUŠELA JSEM I JINÉ RECEPTY ZDE NA MMB A BYL TO SPÍŠ VDOLEK DÁVÁM ČERSTVÉ KVASNICE 25G NA 500G MOUKY. PODLE NÁVODU NA ZADNÍ STRANĚ SUŠENÝCH KVASNIC DR. OETKER ZKOUŠELA JSEM DÁT I ČÁST CELOZNÉ MOUKY A SLUNEČNICOVÁ SAMÍNKA A PROSTĚ BOMBA MARTA
skorepka82
(upraveno)
20. 2. 2014, 18:04
dobry den, chci je dne vyzkoušet, ale kolik kusu rohliku je z tohoto množství? Nebo housek, to je fuk. Dekuiji a ještě dotaz, když mam jen cerstve drozdi, kolik mam prosim dat?
Boňule
(upraveno)
29. 10. 2020, 21:48
@skorepka82
Já dělám z tohoto množství cca. 8 - 10 ks. Droždí půl kostky.