(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Chleba bez hnetění
Potřebné ingredience
- 3 hrnky hladké mouky (hrnek obyč cca 250ml, mouka obyč, v případě tmavé chlebové, špaldové atd. chleba tolik nenakyne a je tužší a uvnitř vlhčí) - 1 lžička sušeného droždí ( na dva chleby rozdělím napůlky jeden pytlík, ale jsou to potom spíš 2 lžičky na každý chleba) - 1,5 lžičky soli (osobně dávám 2 lžičky) - 1 lžička drceného kmínu (osobně dávám 2 lžičky) - Podle chuti můžete přimíchat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky…
Postup přípravy
Pokud ho někdo vyzkouší a nebo ho dělá dejte mi prosím vědět,zajímalo by mě zda je tak dobrý
Tento recept mi přišel na email,bohužel mi sem nejdou vložit fotky pokud by jste měl někdo zájem o recept i s foto napište na email ráda pošlu missunn@seznam.cz
CHLEBA BEZ HNĚTENÍ
Pozn.1: Chleba kyne 8-12h, takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak
v pátek večer před sobotním ranním pečením. U jednotlivých kroků je čas, který vám to zabere, abyste
se nelekli, že je to moc složité.
Pozn.2: Ani moc nádobí nenaděláte. Na celé pečení budete potřebovaí: mísu, gumovou stěrku, hrnek
250ml, vál, skleněný pekáč s poklopem nebo hrnec s pokličkou vhodný do trouby (prostě cokoliv
zavíratelné objemu cca 2l).
Pozn.3: Jeden chleba včetně el. energie vychází na 15Kč. Já peču rovnou dva zárověň, protože sami
poznáte, že jeden nikdy nestačí ani zchládnout.
Pozn. kolegy: Z mísy vyklopit rovnou do pekáče „Žádny srani s mladou pani!!!“ Něco na tom bude,
ještě jsem ale nezkoušela, tak dejte vědět, co vám při tomto postupu vypadne z trouby.
Nasypeme do mísy a nasucho zamícháme:
- 3 hrnky hladké mouky (hrnek obyč cca 250ml, mouka obyč, v případě tmavé chlebové, špaldové
atd. chleba tolik nenakyne a je tužší a uvnitř vlhčí)
- 1 lžička sušeného droždí ( na dva chleby rozdělím napůlky jeden pytlík, ale jsou to potom spíš 2
lžičky na každý chleba)
- 1,5 lžičky soli (osobně dávám 2 lžičky)
- 1 lžička drceného kmínu (osobně dávám 2 lžičky)
- Podle chuti můžete přimíchat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky…
Do zamíchané směsi nalijeme 1,5 hrnku vody (přiměřeně, přiměřeně, raději hustší, líp se s ním pak
dál pracuje).
Vznikne tohle nevzhledné těsto, které přikryjeme utěrkou:
Tohle na vás čeká po 8-12ti hodinách:
(Ale když je hlad, vrhnu se na pečení i po 6ti,
všechno je to o teple pro to těsto a jak moc se
případně smíříte s drobným neúspěchem ve
formě hutnějšího chleba.)
Těsto vyndáme na pomoučený vál a gumovou
stěrkou nebo pomoučenýma rukama roztaháme
na placku cca 2-4cm tlustou.
……………………………………….. 1min práce
Necháme 15min odpočívat.
Těsto přeložíme na třetiny „zvrchu a zespodu“ a
na třetiny „zleva a zprava“.
…………………………………….. 0,5min práce
Necháme 30min zakryté utěrkou odpočívat.
Poté ještě dalších 30min, ale to už si zapneme
troubu na 230°C a tu druhou půlhodinu v ní
necháme nahřát pekáč s pokličkou.
Přendáme do horkého pekáčku. Můžeme zase
nahoru něčím posypat.
…………………………………….. 0,5min práce
Pečeme 30min při 230°C. Pak sundáme
pokličku a pečeme ještě dalších 15min……………………………………………………………………
Tento recept mi přišel na email,bohužel mi sem nejdou vložit fotky pokud by jste měl někdo zájem o recept i s foto napište na email ráda pošlu missunn@seznam.cz
CHLEBA BEZ HNĚTENÍ
Pozn.1: Chleba kyne 8-12h, takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak
v pátek večer před sobotním ranním pečením. U jednotlivých kroků je čas, který vám to zabere, abyste
se nelekli, že je to moc složité.
Pozn.2: Ani moc nádobí nenaděláte. Na celé pečení budete potřebovaí: mísu, gumovou stěrku, hrnek
250ml, vál, skleněný pekáč s poklopem nebo hrnec s pokličkou vhodný do trouby (prostě cokoliv
zavíratelné objemu cca 2l).
Pozn.3: Jeden chleba včetně el. energie vychází na 15Kč. Já peču rovnou dva zárověň, protože sami
poznáte, že jeden nikdy nestačí ani zchládnout.
Pozn. kolegy: Z mísy vyklopit rovnou do pekáče „Žádny srani s mladou pani!!!“ Něco na tom bude,
ještě jsem ale nezkoušela, tak dejte vědět, co vám při tomto postupu vypadne z trouby.
Nasypeme do mísy a nasucho zamícháme:
- 3 hrnky hladké mouky (hrnek obyč cca 250ml, mouka obyč, v případě tmavé chlebové, špaldové
atd. chleba tolik nenakyne a je tužší a uvnitř vlhčí)
- 1 lžička sušeného droždí ( na dva chleby rozdělím napůlky jeden pytlík, ale jsou to potom spíš 2
lžičky na každý chleba)
- 1,5 lžičky soli (osobně dávám 2 lžičky)
- 1 lžička drceného kmínu (osobně dávám 2 lžičky)
- Podle chuti můžete přimíchat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky…
Do zamíchané směsi nalijeme 1,5 hrnku vody (přiměřeně, přiměřeně, raději hustší, líp se s ním pak
dál pracuje).
Vznikne tohle nevzhledné těsto, které přikryjeme utěrkou:
Tohle na vás čeká po 8-12ti hodinách:
(Ale když je hlad, vrhnu se na pečení i po 6ti,
všechno je to o teple pro to těsto a jak moc se
případně smíříte s drobným neúspěchem ve
formě hutnějšího chleba.)
Těsto vyndáme na pomoučený vál a gumovou
stěrkou nebo pomoučenýma rukama roztaháme
na placku cca 2-4cm tlustou.
……………………………………….. 1min práce
Necháme 15min odpočívat.
Těsto přeložíme na třetiny „zvrchu a zespodu“ a
na třetiny „zleva a zprava“.
…………………………………….. 0,5min práce
Necháme 30min zakryté utěrkou odpočívat.
Poté ještě dalších 30min, ale to už si zapneme
troubu na 230°C a tu druhou půlhodinu v ní
necháme nahřát pekáč s pokličkou.
Přendáme do horkého pekáčku. Můžeme zase
nahoru něčím posypat.
…………………………………….. 0,5min práce
Pečeme 30min při 230°C. Pak sundáme
pokličku a pečeme ještě dalších 15min……………………………………………………………………
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

PavliBP
(upraveno)
5. 3. 2013, 14:04
Pavlíno B. - Pavlíně B. také recept přišel na mail
a chleba je opravdu úžasný!!!! všem ho rozhodně doporučuji!!!!! .... a hlavně i třetí den je chutný


nahlásit

megle
(upraveno)
26. 2. 2013, 14:06






















nahlásit

KOFI
(upraveno)
3. 2. 2013, 14:48
Tak jsem dneska pekla a je dobrý
Na to, že je s ním minimum práce je fakt výborný


nahlásit

koblizek63
(upraveno)
3. 2. 2013, 9:14
taky pečeme je výborný,komu jsem dala recept,tak ho peče



nahlásit
hangar
(upraveno)
31. 1. 2013, 13:26
Dobrý den Pavlo, tento chleba peču často. Je výborný a děti jiný nechtějí. Silvie

nahlásit