(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
CHLEBA BEZ HNĚTENÍ
Potřebné ingredience
3 hrnky hladké mouky 1,5 hrnku vody 1,5 lžičky sušeného droždí 1 lžička octa 1 lžička drceného kmínu 2 lžičky soli slunečnicová, sezamová, lněná semínka
Postup přípravy
Do mísy přesijeme mouku, přidáme sušené droždí, sůl, kmín a semínka podle chuti. Směs promícháme, přilijeme vodu s octem a opět promícháme. Těsto posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme alespoň 12 hodin kynout při pokojové teplotě. Potom zapneme troubu na 230°C, vložíme do ní suchý kastrol nebo zapékací misku s pokličkou a necháme 30 minut nádobu nahřívat. Těsto propracujeme a než se nádoba nahřeje necháme kynout. Nahřátou nádobu vyjmeme a pomocí stěrky přendáme do ní těsto. Přikryjeme pokličkou a pečeme při teplotě 230°C 30 minut. Po této době pokličku sundáme, teplotu pečení snížíme na 220°C a dopékáme 15 - 20 minut. Po upečení chleba přendáme na mřížku vychladnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
adousek1
(upraveno)
3. 11. 2014, 18:58
Moc děkuji za recept. Jednoduchý, srozumitelný, rychlý a výsledek super.
Mirka



nahlásit
marky18
(upraveno)
24. 7. 2013, 0:08
Díky za tip


nahlásit