Chleba bez hnětení

Potřebné ingredience
3 hrnky hladké mouky(1 hrnek můžeme nahradit žitnou moukou chlebovou,nebo špaldovou,pohankovou moukou)-chleba je pak trochu hutnější.2 KL soli,1 KL kmínu,1 KLchlebového koření,když nemáte,tak přidat kmín,1/4 KL sušeného droždí,2 PL slunečnicových semínek ,sezamové semínka,ovesné vločky,1 1/2 hrnku vody.
Postup přípravy

suroviny

přidáme seminka

vše lehce zamícháme a dáme kynout do druhého dne,přikryjeme utěrkou

Těsto nakynulo a zřídlo

těsto vyklopíme na dobře pomoučenou utěrku

posypeme moukou a uděláme placku,kterou skládáme do tvaru obálky

druhou stranu

složíme se shora

pak spodek a máme obálku

přikryjeme utěrkou,než se nám zahřeje trouba a nádoba na 230°C

po nahřátí přendáme těsto opatrně do nádoby,přiklopíme a dáme péct na 30 min.Pak odděláme poklop a pečeme ještě 10-15 min

po upečení chleba dáme na mřížku vychladit
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu













