Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Chleba bez hnětení

0.0
Chleba bez hnětení

Potřebné ingredience

3 hrnky hladké mouky(1 hrnek můžeme nahradit žitnou moukou chlebovou,nebo špaldovou,pohankovou moukou)-chleba je pak trochu hutnější.2 KL soli,1 KL kmínu,1 KLchlebového koření,když nemáte,tak přidat kmín,1/4 KL sušeného droždí,2 PL slunečnicových semínek ,sezamové semínka,ovesné vločky,1 1/2 hrnku vody.

Postup přípravy

Umícháme těsto,které necháme do druhého dne kynout.Pak těsto vyklopíme na utěrku,bude takové řidší,pomoučíme a uděláme z něho placku,kterou složíme do tvaru obálky.Necháme chvíli ještě kynout pod utěrkou,než se nám nahřeje nádoba v které chleba budeme péct.Troubu zapneme na 220 °C ,vložíme nádobu i s víkem,zahřejeme(asi to trvá 20 min),pak vyděláme a vložíme těsto,přiklopíme a pečeme 40 min ,pak poklop odděláme a dopečeme ještě 10-15 min.Chleba jde krásně z nádoby vydělat,dobře upečený chleba po zaťukání na spodní stranu duní.Jestli máme chleba od mouky,tak ho kartáčkem očistíme,někdo to nemá rád.Necháme vychladit na mřížce,na desce by nám zvlhnul.Tady tento chleba je ze 3 dcl hrníčků,dělám i 4 dcl .Když máme návštěvu ,tak i 5 dcl a ten už váži kilo a půl.

suroviny

přidáme seminka

vše lehce zamícháme a dáme kynout do druhého dne,přikryjeme utěrkou

Těsto nakynulo a zřídlo

těsto vyklopíme na dobře pomoučenou utěrku

posypeme moukou a uděláme placku,kterou skládáme do tvaru obálky

druhou stranu

složíme se shora

pak spodek a máme obálku

přikryjeme utěrkou,než se nám zahřeje trouba a nádoba na 230°C

po nahřátí přendáme těsto opatrně do nádoby,přiklopíme a dáme péct na 30 min.Pak odděláme poklop a pečeme ještě 10-15 min

po upečení chleba dáme na mřížku vychladit

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

novackova 5. 1. 2014, 15:05
(Y) (Y) (Y) (F)
koblizek63 6. 1. 2014, 21:39
@novackova Děkuji |:o)
jbanca 7. 11. 2013, 19:32
Mohla bych se zeptat,co je chlebové koření a kde kupujete,není tím myšleno,kmín a semínka,nebo je to fakt nějaké speciál,koření na chleba??? děkuji jbanca@seznam.cz
koblizek63 6. 1. 2014, 21:39
@jbanca Je to směs -kmín,koriandr a ještě nějaké koření.Krabičku jsem vyhodila,tak vám přesně nenapíšu.Kupuji ve zdravé výživě.Klidně dejte jen kmín,já si ho melu v mlýnku nebo dám celý :-$
hanulice 24. 2. 2013, 16:29
(Y)
koblizek63 24. 2. 2013, 20:15
@hanulice Děkuji ,zkuste je velice dobrý (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie