Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Chléb bez hnětení

0.0
Chléb bez hnětení

Potřebné ingredience

3 hrnky hladké mouky ,1,5 hrnku vody ,1/2 lžičky sušeného droždí ,1a 1/2 lžičky soli ,(může být drcený kmín, nebo trochu chlebového koření)

Postup přípravy

Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme vodu a promícháme. Přikryjeme folií a necháme 12-18 hodin kynout.
Těsto vyndáme z mísy na pomoučenou desku a přeložíme několikrát strany přes sebe. (těsto je takové tekutější)Posypeme moukou a necháme chvilku odpočívat. Potom vytvarujeme bochník a necháme ještě hodinu kynout. Na 230°C rozehřejeme troubu do které dáme na 1/2 hodinky rozpálit litinový (nerezový,skleněný)hrnec. (opravdu dodržet tu půlhodinku) Bochník přendáme do rozpáleného hrnce a dáme péct přikrytý poklicí na 30 minut, potom poklici sundáme a pečeme ještě dalších 20 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

banker 8. 8. 2012, 16:19
nemám zkušenost se sušeným droždím, kolik tam mám dát z celých kvasinic prosím. *-)
PeUzou 8. 8. 2012, 11:10
Vynikající!!! (Y) (Y) (Y) (Y)
Paia179 21. 2. 2012, 16:58
naprosto vybornej a jednoduchej chlebik (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
pufka001 14. 2. 2012, 15:39
určitě vyzkouším (Y) (Y) (Y)
žabada 13. 2. 2012, 13:57
*-) to je třeba vyzkoušet :-)vypadá krásně (Y)
bubík4 12. 2. 2012, 22:03
vypadá naprosto božsky, hned bych si dala (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie