(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Chléb bez hnětení

Potřebné ingredience
3 hrnky hladké mouky ,1,5 hrnku vody ,1/2 lžičky sušeného droždí ,1a 1/2 lžičky soli ,(může být drcený kmín, nebo trochu chlebového koření)
Postup přípravy
Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme vodu a promícháme. Přikryjeme folií a necháme 12-18 hodin kynout.
Těsto vyndáme z mísy na pomoučenou desku a přeložíme několikrát strany přes sebe. (těsto je takové tekutější)Posypeme moukou a necháme chvilku odpočívat. Potom vytvarujeme bochník a necháme ještě hodinu kynout. Na 230°C rozehřejeme troubu do které dáme na 1/2 hodinky rozpálit litinový (nerezový,skleněný)hrnec. (opravdu dodržet tu půlhodinku) Bochník přendáme do rozpáleného hrnce a dáme péct přikrytý poklicí na 30 minut, potom poklici sundáme a pečeme ještě dalších 20 minut.
Těsto vyndáme z mísy na pomoučenou desku a přeložíme několikrát strany přes sebe. (těsto je takové tekutější)Posypeme moukou a necháme chvilku odpočívat. Potom vytvarujeme bochník a necháme ještě hodinu kynout. Na 230°C rozehřejeme troubu do které dáme na 1/2 hodinky rozpálit litinový (nerezový,skleněný)hrnec. (opravdu dodržet tu půlhodinku) Bochník přendáme do rozpáleného hrnce a dáme péct přikrytý poklicí na 30 minut, potom poklici sundáme a pečeme ještě dalších 20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

banker
(upraveno)
8. 8. 2012, 16:19
nemám zkušenost se sušeným droždím, kolik tam mám dát z celých kvasinic prosím.

nahlásit
PeUzou
(upraveno)
8. 8. 2012, 11:10
Vynikající!!!




nahlásit

Paia179
(upraveno)
21. 2. 2012, 16:58
naprosto vybornej a jednoduchej chlebik





nahlásit

pufka001
(upraveno)
14. 2. 2012, 15:39
určitě vyzkouším



nahlásit

žabada
(upraveno)
13. 2. 2012, 13:57



nahlásit

bubík4
(upraveno)
12. 2. 2012, 22:03
vypadá naprosto božsky, hned bych si dala



nahlásit