Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

CHLEBA BEZ HNĚTENÍ

0.0
CHLEBA BEZ HNĚTENÍ

Potřebné ingredience

Nasypeme do mísy a nasucho zamícháme: - 3 hrnky hladké mouky (hrnek cca 250ml, mouka obyčejná, v případě tmavé chlebové, špaldové atd. chleba tolik nenakyne a je tužší a uvnitř vlhčí) - 1 lžička sušeného droždí - 1,5 lžičky soli - 1,5 lžičky drceného kmínu - Podle chuti můžete přimíchat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky… Do zamíchané směsi nalijeme 1,5 hrnku vody (přiměřeně, přiměřeně, raději hustší, líp se s ním pak dál pracuje).

Postup přípravy

Vzniklé těsto přikryjeme utěrkou a necháme 8-12 hodin kynout /ideálně tedy příprava před odchodem do práce - zabere to sotva 3 minuty, nebo večer před spaním a pečeme na snídani/
Dáme do trouby prázdný vymazaný pekáč a rozpálíme na 230°. Po rozpálení přendáme těsto do rozpáleného pekáče, můžeme posypat semínky, přikryjeme a dáme do trouby.
Pečeme stále na 230°C 30 minut, poté odkryjeme a pečeme dalších 15 minut.
Dobrou chuť :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie