Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Špaldovo žitný chleba bez hnětení

0.0
Špaldovo žitný chleba bez hnětení

Potřebné ingredience

200 g špaldové mouky jemně mleté, 100 g celozrnné mouky žitné, 1 PL semínek (dávám slunečnici), 3 PL olivového oleje, 5g sušeného droždí, 250 ml vlažné vody, sůl

Postup přípravy

Mouku špaldovou jemně mletou kupuji v Albertu, celozrnnou žitnou ve zdravé výživě.
Mouku, droždí, vodu i sůl dáme do mísy, promícháme (dělám večer) opravdu stačí, žádné hnětení, ráno nahřeji troubu na max. a nechám nahřát i skleněnou misku i s víčkem. Do horné misky dáme těsto (to jsem 2x promíchala lžící), posypeme semínky a dáme cca na 30 minut péci, ale hlídat, jak kdo rád propečené.
Krásně vyběhne a chutná výborně. Jinak chlebík je to kapesní, ale aspoň se rychle sní.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bojulka 28. 7. 2019, 11:52
Chleba vypadá žravě.Chci zkusit .Jen nevím kam patří ty 3 PL olivového oleje které jsou napsány v surovinách. Přidat hned do těsta? Poradí mi prosím někdo?
littlenail 28. 7. 2019, 12:57
@Bojulka Ano dejte do těsta
Bojulka 28. 7. 2019, 18:17
@littlenail Díky (Y)
littlenail 28. 7. 2019, 20:44
@Bojulka Tak snad se povede.
littlenail 26. 2. 2013, 18:48
Dejte vědět jak to dopadlo, D.
šlaušek 26. 2. 2013, 15:06
vypadá dobře,vyskouším

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie