Foccacia

Potřebné ingredience
1/2 kg hladké mouky, rovná lžíce soli, 250 ml vlažné vody, 2 lžíce olivového oleje, 4 větvičky rozmarýnu (nasekané lístky), (nebo olivy, sušená rajčata, parmská šunka, .....), sáček sušeného droždí nebo 10 g čerstvého
Postup přípravy
Přemluvila jsem našeho známého - kuchaře profesionála - k soukromé lekci vaření. Zatímco se oháněl v kuchyni, tak jsem pilně fotila a zapisovala.
Moc nám chutnalo! Doufám, že až se do jeho receptů pustím sama, tak výsledek bude stejně dobrý!

- ze všech přísad si připravíme těsto, ze kterého si po vykynutí "uplácáme" na plech placku - prstama vytlačíme důlky

- placku posypeme jemně vločkami soli, pocákáme olivovým olejem a necháme ještě asi 10 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 st cca patnáct minut

- měli jsme ji jako přílohu k pečenému lososu - byla výborná!

- s olivami
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu








