(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
Focaccia
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky (já dala místo hladké žitnou), 1/2 droždí, 1 lžíce soli, 400 ml vlažné vody, olivový olej
Postup přípravy
Mouku, droždí, sůl a vodu naliju do pekárny a nechám umíchat a vykynout. Troubu předehřeji na 250 stupňů a z těsta udělám dvě placky na plech vyložené papírem. Olivový olej si naleju na ruce , potřu s ním placky a udělám jakoby důlky, aby v nich držel olej, nakonec posolím hrubozrnnou solí. Je možné přimíchat do těsta též např. olivy. V troubě peču cca 12-15 minut - my ji rádi zlatavou a křupavou. Pečeme téměř denně, tak pozor je silně návyková! :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anaba
(upraveno)
20. 5. 2014, 14:46
Aluch
(upraveno)
25. 1. 2014, 13:34
Děkuji za recept .........................vypadá to lákavě ............brzy vyzkouším
mišus
(upraveno)
23. 1. 2014, 9:17
Už několikrát jsem chtěla vyzkoušet, ale nevím k čemu se to jako jí. Nebo se to jí jako normální chleba?
Kateřina.Pin
(upraveno)
2. 2. 2014, 19:29
@mišus
Jí se to jako chleba, nebo, rozkrájíte na výseče, ty rozříznete jako housku a naplníte třeba šunkou a mozzarellou, nebo sýrem a salátem, na co máte chuť. Italové to tak jedí.
veronininka
(upraveno)
25. 1. 2014, 10:30
@mišus
U nás se to láme ke grilovanému masu, k zelenině.... V podstatě jako příloha tam, kde by jste použila chléb, nebo bagetky .-)
CibaK
(upraveno)
7. 2. 2014, 18:14
včera jsem dělala a super děkuji za recept dala jsem škvarky a lžici sádla a moc dobrý:0))
burunduk
(upraveno)
2. 8. 2013, 7:05
To droždí myslíte sušené nebo kostičku ???
veronininka
(upraveno)
13. 7. 2013, 22:35
tedáááááááááááá Hned zítra vyzkouším Díky Tak doplňuji - zkoušela jsem také z žitné. Poprvé, co jsem s ní kdy dělala. Teda je to úplně jiné, než s běžnými moukami. Bylo to, jako když míchám sádru ) ALE! TEDA VÝSLEDEK BYL LUXUSNÍ !!!!! Budu péct častěji. Sklízela jsem pochvaly, tak určitě zařadím do repertoáru našich jídel