Princezna s jednorožcem
Potřebné ingredience
opět další dětský dortík :-), světlý korpus, tvarohová šlehačka s mandarinkama, máslovo pudinkový krém na mantinely a pod potah, domácí marcipán podle Zdeničky a spousta chuti něco vytvořit :-)
Máslový dort s marcipánem
Potřebné ingredience
Korpus - Na 1 vejce dávám 40g pol.mouky,40 g cukru,1 lžíce oleje a jeden prášek do pečiva Krém - 1/2 litru mléka,2 ks pudinků uvaříme a vychladlé zašleháme s máslem( 2 celá) a přidáme dle chuti trochu cukru popřípadě rum či ořechy.Záleží na Vaší chuti.
Postup přípravy
Nejříve vyšleháme bílky,pak dáme cukr, přidáváme po jednom žloutku, nakonec olej a mouku.Je to výborný recept léta osvědčený
dort kočička na polštářku s fotopostupem
Potřebné ingredience
mramorový korpus+čoko krém+,,domácí"marcipán ze sušeného mléka , váha 3,1kg
Mini dortíčky
Potřebné ingredience
4 vejce ( bílky zvlášť ), 4 lžíce cukru krupice, 2 lžíce oleje, 4 lžíce polohr. mouky, 1/2 prdopeč
Postup přípravy
Ušlehat žloutky s olejem a cukrem, zvlášť ušlehat sníh a po částech střídavě přidávat sníh a mmouku do ušlehaných žloutků. Naplnit do poloviny košíčky a péct na 170 asi 15-20…
Pravý pařížský s “krájecí” polevou
Potřebné ingredience
Na pařížský krém: 2 šlehačky 40% tuku, 1 šlehačka 30% tuku, 300g čokolády na vaření Orion. Suroviny na korpus, průměr 22cm: 3vejce, 3lžíce moučkového cukru, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli do sněhu, 1 lžíce tmavého holandského kakaa, 3 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva.
Postup přípravy
Den předem - postup na pařížský krém:
Do hrnce nalijeme šlehačky, do nich nalámeme čokoládu. Ohříváme a rozpouštíme čokoládu. Přivedeme pomalu k varu a vaříme cca 1 minutu za…
Krémový křtinový
Potřebné ingredience
sacher korpus, kávový krém, mléčný marcipán
Postup přípravy
Dort je na křtiny kamarádky, resp.jsem byla kmotra její holčičky, dortík jsem nesla s sebou.
Jsem pořád měřila až jsem vyměřila, nápis křtiny mně vyšel do krémového zdobení.
Potahovaný marcipánem
Potřebné ingredience
Recept na marcipán: 400g moučkového cukru ,250g sušeného mléka(plnotučné),3 lžičky oleje, 3 lžičky medu, 3 lžičky mandlové tresti a vlažnou vodu dle potřeby
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mléko a cukr, přidáme olej, med, mandlovou trest a promícháme. Přidáváme opatrně vlažnou vodu podle potřeby. Poté vyklomíme na vál a rukama důkladně vypracujeme…