OVOCNÝ -OŘECHOVÝ DORT
Potřebné ingredience
Ořechový korpus, vanilkový a kávový krém, drobné ovoce, meduňka.
Narozeninový - krémový
Postup přípravy
Piškotový korpus - krémy nastavované pudinkovomoučnou kaší - čokoládová poleva
Krémový dort....
Potřebné ingredience
Spodní korpus oříškový. Horní mramorový piškot. Krém máslový vanilkový + s nutelou.
Ovocný-oříškový dort s tvarohovovým krémem
Potřebné ingredience
Korpus malý/ větší300/ 450g cukru, 6 / 9 žloutků +1 celé vejce, 120/ 180 g mandlí nebo ořechů, 150/225g hrubé mouky, ze 6/9 bílků sníh, trochu citronové kůry a šťávy. Krém - na větší korpus 2 másla, 2kostky tvarohu, moučkový cukr podle chuti , vanil, cukr, 1/2l, mléka,1 jahodový pudink, jahodový kompot Na ozdobení čerstvé ovoce dle vlastní fantazie, želatinu
Postup přípravy
Žloutky +vejce s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáváme z bílků ušlehaný sníh a mouku s ořechy.
Pečeme pomalu ve vymazané a moukou vysypané formě, ve vyhřáté troubě asi…
OVOCNÝ DORT - POHÁR
Potřebné ingredience
Kakaový moka korpus - nastavovaný máslový krém na promazání - ovoce - želatina- čokoládová a bílá poleva. Na korpus-9 vajec,360g cukru,30 g kakaa, 7,5lžic studené černé kávy, 330 g hrubé mouky,11/2 lžičky práš.do pečiva, citronová kůra,
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme kakao, černou kávu,citron kůru. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do mouky zamícháme prášek do pečiva.
Do utřené hmoty pomalu střídavě zamícháme…