Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
VYNIKAJÍCÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

VYNIKAJÍCÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

Potřebné ingredience

MOŘIDLO NA MASO:Svaříme si 3/4l vody s 2-3 lžícemi octa,7 celých pepřú,5 kuliček nového koření, 1 velká lžíce timiánu(nevynechat),2 bobkové listy Na prošpikování masa potřebujeme asi 60g slaniny. Mořidlo svaříme cca asi 5min. a necháme vychladnout.Potom si připravíme 1větší celer,1větší petržel,2 mrkve,2střední cibule-vše nakrájíme na hrubší kolečka.Maso prošpikujeme , osolíme,na dno hrnce dáme polovinu nakrájené zeleniny,položíme maso a přikryjeme druhou polovinou zeleniny.Poté zalijeme vychladlým mořidlem a necháme 2-3 dny mořit(každý den svíčkovou otáčíme).pak svíčkovou pečeme v troubě.Pokud je to nutné tak podléváme teplou vodou.Když je maso měkké tak ho vyjmeme a zeleninku lehce osmahneme(omáčka má potom lepší chut) a znovu podlijeme a necháme lehce projít varem.Potom zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme(vyndat koření).Když je to nutné tak zahustíme trochou mouky zozmíchané v mléce nebo smetaně.Nakonec přimícháme smetanu a dochutíme solí a cukrem.Nebojte se omáčku osolit! Vinikající je druhý den po uležení,takže si jí dělám den před podáváním!! DOBROU CHUT!!! VÝBORNÉ TÉŽ S DIVOČINOU!!!

Postup přípravy

,,,

Zobrazit více...

Kategorie