Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí po burgundsku (boeuf bourguignon)

Hovězí po burgundsku (boeuf bourguignon)

Potřebné ingredience

1 kg hovězího (kližka, přední, zadní, liší se jen v délce přípravy) + 100g slaniny (může být i anglická) + 100g žampionů + 1 větší mrkev + řapík celeru + 100g celeru + 1 velká cibule + 3 stroužky česneku + 1 lžíce rajského protlaku + 500 ml červeného vína (vím, že má být kvalitní, francouzské a mladé, ale merlot to taky spravil) + 500 ml hovězího vývaru (dala jsem kostku Natur) + tymián, rozmarýn, bobkový list (bouquet garni) + máslo, olej sůl, pepř, mouka + velkolistá petržel

Postup přípravy

Maso nakrájet na kostky jako na guláš. Na rozpáleném oleji v hrnci, který může do trouby, opečeme, opepříme, jakmile se maso zatáhne, dáme stranou. Do hrnce dáme škvařit slaninu,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pravý hospodský hovězí guláš

Pravý hospodský hovězí guláš

Potřebné ingredience

750 g hovězí maso - kližka nebo přední (nebo líčka - ty ale nejde moc sehnat) * 300 g cibule (pravidlo kolik masa tolik cibule, ale na objem, nikoli na váhu) * sádlo nebo olej * rajský protlak nebo rajče (nemusí být, spíš jen pro barvu) * mletá sladká paprika 2 lžíce * majoránka 3 lžíce * hladká mouka 2 lžíce * brambora nebo střída ze dvou krajíců chleba na zahuštění * 2-3 stroužky česneku * sůl

Postup přípravy

cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť.
Posypeme 2 lžícemi papriky, …

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí a kuřecí maso s houbami

Hovězí a kuřecí maso s houbami

Potřebné ingredience

Na čtyři porce potřebujeme: 4 plátky hovězího masa * 4 kuřecí stehna (nebo celé menší kuře rozdělené na 4 kusy) * 2 cibule * malý rajský protlak * 2 rajčata * hrst sušených hub (nejlepší jsou hřiby, v nouzi lze i žampióny, ale musí být sušené..) * kostka masoxu * mletá sladká paprika * pepř * sůl * olej

Postup přípravy

V širším hrnci nebo pekáči (který se může péct v troubě) osmažíme cibuli a přidáme opepřené, osolené, popaprikované a v mouce obalené hovězí plátky, které opečeme. Na ně položíme…

Zobrazit více...

Kategorie