ZAPEČENÉ PLECKO
Potřebné ingredience
1/2kg vepř.plecka,brambory,lečo,cibule,sojovka,hořčice,sůl,pepř,vejce,sýr.
Postup přípravy
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka,maso na kostičky,které nasolíme a napepříme,zakapeme sojovkou a obalíme ve dvou lžících hořčice. Do zapékací mísy nalijeme olej,poklademe…
*Vepřové kotletky na víně*
Potřebné ingredience
Vepřové kotlety,cibule,houby,sůl,pepř,2 lžíce hořčice,1dcl červeného vína,olej,máslo
Postup přípravy
Kotlety naklepeme,nasolíme a napepříme čerstvě mletým pepřem. Na pánev dáme rozpálit olej,vložíme nakrájenou cibuli na hrubo a hned poklademe kotletami a smažíme společně,přidáme…
Panenka se šunkou,olivami a kapií
Potřebné ingredience
Vepř.panenka,10dkg šunky,1balíček zelených oliv,pórek,čerstvá červená kapie,kečup,olivový olej,pepř,sůl.
Postup přípravy
Panenku naklepeme,okořeníme solí a pepřem a zprudka opečeme na oliv.oleji,na to vysypeme všechny pokrájené ingredience a pokapeme kečupem,dusíme asi čtvrt hodinky,aby vše změklo.…
Kapusta a vepřoví vrabci
Potřebné ingredience
Jedna větší kapusta,brambor,sůl,pepř,hl.mouka,sádlo,anglická slanina,vepřové maso na kostky(plec),cibule,česnek,drc.kmín.
Postup přípravy
Na plech dáme kostky masa,posolíme,opepříme,drc.kmín,zalejeme vodou,posypeme cibulí na hrubo a česnekem. Přikryjeme plechem a pečeme asi hodinu,potom jen na půl hodky na dopečení…
***Vepřové srdce a jazyk s křenovkou***
Potřebné ingredience
1 vepřové srdce,1vepřový jazyk,mléko,hl.mouka,máslo,cukr,křeník,sůl,podravka,bob.list.
Postup přípravy
V papináku uvaříme ve vodě 1/2 hodinky srdce a jazyk osolíme a dáme bob.list. Na másle uděláme jíšku,zalijeme mlékem,aby omáčka byla řidší,osolíme a ochutíme podravkou.Vaříme tak…
Pečené koleno
Potřebné ingredience
vepřové koleno,sůl,česnek,cibule,pikantní klobásek.
Postup přípravy
Koleno den předem nasolíme a načesnekujeme. Dáme na plech podlijeme vodou a zakryté pečeme hodinu a půl potom přidáme nakrájený klobásek a cibuli nahrubo,pečeme zakryté ještě půl…
Vepřové plátky na štávě
Potřebné ingredience
Plátky vepřové kotletky,cibule,olej,dijonská hořčice,sojovka,kyselý okurek,vajíčko,sůl,pepř,kostka masoxu,hl.mouka.
Postup přípravy
Plátky kotletky naklepeme,nasolíme,napepříme a potřeme dijonskou hořčicí. V papináku osmažíme cibulku do růžova a z obou stran opražíme kotletky,zalejeme vodou,dosolíme,přidáme…