Uzené na divoko na dva způsoby
Potřebné ingredience
Uzené maso, 2 cibule, petržel, celer, mrkev, pórek, bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, trochu vegety, kari, 1 kostka masoxu, 4 ks nakládaných okurek, mouka, smetana
Postup přípravy
1. varianta:
Necháme zesklovatět cibulku, přidáme najemno nakrájenou zeleninu, podlejeme vodou, přidáme masox a koření. Potom maso a ke konci okurky. Podáváme s chlebem.
…
Maso na druhý den
Potřebné ingredience
300 g vepřové kýty, 2 lžíce oleje, 1/2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce kečupu, 1,5 dl světlého piva, 1 menší cibule, pepř, sůl a špetka chilli (nemusí být).
Postup přípravy
Z kýty nakrájíme asi 6 plátků a nejméně 2 hodiny je marinujeme ve směsi z oleje, mouky, trošky pepře, soli a chilli. Pak je zprudka opečeme na malém množství oleje a dusíme spolu…