(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Maso na druhý den
Potřebné ingredience
300 g vepřové kýty, 2 lžíce oleje, 1/2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce kečupu, 1,5 dl světlého piva, 1 menší cibule, pepř, sůl a špetka chilli (nemusí být).
Postup přípravy
Z kýty nakrájíme asi 6 plátků a nejméně 2 hodiny je marinujeme ve směsi z oleje, mouky, trošky pepře, soli a chilli. Pak je zprudka opečeme na malém množství oleje a dusíme spolu s pivem, nastrouhanou cibulí a kečupem. Solíme dle chuti. Během dušení přidávám i trochu vody a hlídám, aby se maso nepřipalovalo. Zlepšovák je tlakový hrnec, s o něco větším množstvím tekutiny (voda a pivo). Pokrm je nejlepší na druhý den s chlebem nebo hranolkami. Tyto řízky jsou u nás velmi oblíbené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé