(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
PEČENÉ MASO NA HOUBÁCH
Potřebné ingredience
Vepřové maso; cibuli; máslo; houby; sůl; pepř; kmín
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na kostky a dáme do pekáčku, v mém případě do skleněné zapékací mísy, maso trochu podlejeme a přikryjeme víkem a dáme do trouby péci.
V hrnci na másle osmahneme cibuli a přidáme očištěné a nakrájené houby, ty obděláme, osolíme, okmínujem a přidáme trochu pepře. Houby dáme na maso a promícháme a pečeme do úplného změknutí.
Hotový sos můžeme zahustit trochou knorr jíšky.
Podáváme s knedlíkem, v mém případě to byl bramborový knedlík s houskou.
V hrnci na másle osmahneme cibuli a přidáme očištěné a nakrájené houby, ty obděláme, osolíme, okmínujem a přidáme trochu pepře. Houby dáme na maso a promícháme a pečeme do úplného změknutí.
Hotový sos můžeme zahustit trochou knorr jíšky.
Podáváme s knedlíkem, v mém případě to byl bramborový knedlík s houskou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nefi2008
(upraveno)
28. 10. 2012, 10:11
Toto je úplně suprový recept. Naše rodina jej dělá doopravdy snad více jak 40 let a vždy mě hrozně šokovalo, že jej lidé neznají. Každý jem mluví o hovězím na hříbkách. U nás se peče téměř všechny druhy vepřového, ostatní ingredience stejné, jen dáváme houby (hřiby, podhřiby, růžovky, babky), ale vždy větší kusy, aby měly takové to "maso". Ve finále je největší bitka právě o ty houby. Babička nás musela od kachlových kamen vždy pěkně odhánět. , aby vůbec na oběd něco zůstalo. Jinak u nás přílohou také všechny druhy knedlíků, bramborové, houskové, chlupaté, noky, ale i zelí, jak sladké , tak i kyselé. Pokud se dělalo brzo v létě, tak i okurkový salát. Opravdu doporučuji, pokud vyzkoušíte, 100% se k tomuto receptu vrátite.
pajdulinka
(upraveno)
28. 10. 2012, 9:26
dnes jdu dělat váš receptík,vypadá to moc dobře
Ivinka32
(upraveno)
6. 6. 2009, 13:06
JEDNÍM SLOVEM BOMBA ,JÁ JSEM TO DĚLALA NA HŘÍBKÁCH A BYLO TO VÝÝÝÝBORNÉ .RECEPT JSEM SI ULOŽILA A UŽ TEĎ SE TĚŠÍM AŽ SI HO ZNOVU UDĚLÁME
Lefíček
(upraveno)
6. 6. 2009, 17:46
@Ivinka32
JSEM RÁDA, ŽE VÁM CHUTNALO, JÁ HOUBU TŮZE RÁDA
tazz
(upraveno)
9. 9. 2008, 18:45
tak já houby nejím, ale manžel si moc pochutnal.Podlila jsem víc a přidala kostku šťávy k vepřovému masu.Dělala jsem s bramborovým knedlíkem, jedinou připomínku manžel měl, že by to ještě chtělo zelí.
belina
(upraveno)
7. 9. 2008, 17:20
Určitě vyzkouším,jen budu muset udělat s br.knedlíkem,houskový mi doma nikdo nejí
s-arka
(upraveno)
7. 9. 2008, 17:11
Radko, to je zajímavá úprava Ráda vyzkouším
Nikis.
(upraveno)
7. 9. 2008, 12:57
Tak tohle musím vyzkoušet
Lefíček
(upraveno)
7. 9. 2008, 12:58
@Nikis.
JE TO MOC DOBRÝ, JÁ JSEM NA HOUBY ULÍTLÁ