Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Zelený vepřík na houbách

0.0
Zelený vepřík na houbách

Potřebné ingredience

asi 3/4 Kg vepřového masa (plecko), olej na smažení, 1 cibule, koření: sůl, pepř, tymián, sl. paprika a pálivá paprika, dále pár na plátky nakrájených žampionů (i jiné houby), 1 zelenou papriku, půl deci smetany (nebo mléko) a vodu s moukou na zahuštění

Postup přípravy

Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, přidáme vepřové maso (na kostečky nakrájené) a osmahneme...
Okořeníme: sůl, pepř, trošku sl. papriky, tymián...
Přidáme na plátky nakrájené žempiony a na nudličky nakrájenou zelenou papriku, zalijeme troškou vody a dusíme (vody asi 4 dc)...
Pak zahustíme (voda+ mouka) a zjemníme půl deci smetany a posypeme mezi prsty pálivou paprikou....
A je hotovo...jako příloha se hodí vše (rýže, hranolky, brambory, br. knedlík)...dle chuti
Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie