Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
kuřecí pochoutka na topinky

kuřecí pochoutka na topinky

Potřebné ingredience

kuřecí maso (množství podle počtu strávníků), rajčata, čín. zelí, kukuřice, hrášek, pórek, cibule, česnek, olej, sůl, pepř, magi, oregáno, chleba, vodu, tvrdý sýr na strouhání...

Postup přípravy

Na rozehřáté pánvy osmahneme kolečka cibule, pak přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, osmahneme, okořeníme (sůl, pepř, magi), přidáme prolisovaný česnek (asi 3 stroužky),…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí stejk na houbách s br. kaší

Kuřecí stejk na houbách s br. kaší

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 4 kuřecí stejky, hrst sušených hub, 1 cibule, sůl, tymián, sl.paprika,olej, voda, mouka, brambory

Postup přípravy

stejky mírně proklepeme a nasolíme, napaprikujeme a osmahneme na rozehřátém oleji z obou stran, posypeme tymiánem, pak je vyndáme a osmahneme cibulku, přilijeme trošku vody a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Silvestrovská pikant jednohubková (nejen na Silvestra)

Silvestrovská pikant jednohubková (nejen na Silvestra)

Potřebné ingredience

1 pomazánkové máslo s pažitkou (150g), 4 stroužky česneku, strochu čer. sterilované papriky, 1 tavený sýr (50g), 1 vajíčko na tvrdo, tohle množství výjde na 4 rohlíky, můžeme přidat klobásu dle chuti

Postup přípravy

Rozmícháme celé pomazánkové máslo s taveným sýrem, přidáme prolisovaný česnek a na kostečky nakrájenou papriku a vajíčko, vše zamícháme a mažeme na kolečka rohlíku, můžeme nechat…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zelený vepřík na houbách

Zelený vepřík na houbách

Potřebné ingredience

asi 3/4 Kg vepřového masa (plecko), olej na smažení, 1 cibule, koření: sůl, pepř, tymián, sl. paprika a pálivá paprika, dále pár na plátky nakrájených žampionů (i jiné houby), 1 zelenou papriku, půl deci smetany (nebo mléko) a vodu s moukou na zahuštění

Postup přípravy

Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, přidáme vepřové maso (na kostečky nakrájené) a osmahneme...
Okořeníme: sůl, pepř, trošku sl. papriky, tymián...
Přidáme na plátky…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rychlá a moderní svíčková na smetaně :-)

Rychlá a moderní svíčková na smetaně :-)

Potřebné ingredience

hovězí maso (svíčková nebo zadní), mrkev, petržel,cibule, olej, sůl, cukr krystal, bobkový list, nové koření, kuličky pepře, hořčici, vývar nebo vodu, citron, šlehačku, brusinky, smetanu, knedlík houskový, špek

Postup přípravy

- Svíčkovou prošpekujeme, osolíme a dáme asi na hodinu a půl péct...
- Do hrnce s rozehřátým olejem dáme nakrájenou na kostečky mrkev a petržel; osmahneme; po chvíly přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie