žraločí vepřové ploutve
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety , 1 dl oleje , 1 lžička soli , špetka kari koření , 1-2 lžičky sojovky , půl lžičky mletého pepře , půl lžičky cukru , 1 vejce , 4 stroužky česneku , 1 lžíce solamylu , trochu vody nebo vývaru .
Postup přípravy
Kotlety vykostíme a naklepeme .Mírně je osolíme . Z oleje , zbytku soli , kari , sojovky , pepře , cukru , vejce , solamylu , prolisovaného česneku a vodou uděláme zálivku kterou…
Žebrácký řízek v bramboráku
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety nebo řízky , 400 g brambor , podle chuti stroužky česneku , sůl , špetička kmínu , špetka majoránky , 1 vejce , 2 zarovnané lžíce hladké mouky , drcený pepř , olej na opékání .
Postup přípravy
Řízky naklepeme , osolíme , opepříme . Připravíme si bramborákové těsto(všechny víše uvedené přísady a na struhadle nastrouhané brambory).Olej na pánvi rozehřejeme , rozetřeme…
Swei-su-zou
Potřebné ingredience
60 dkg vepřového masa , 2 žloutky , 1 lžíce solamylu , 2 lžíce oleje , 2 lžíce worčestru , 1 lžíce magi , lžička pepře , lžička papriky , lžička kari , .
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme a přidáme i maso.Necháme stát v lednici 24 hodin.Poté smažíme zprudka na oleji a hotové podáváme s rýží nebo s chlebem.