Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Žebrácký řízek v bramboráku

0.0
Žebrácký řízek v bramboráku

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety nebo řízky , 400 g brambor , podle chuti stroužky česneku , sůl , špetička kmínu , špetka majoránky , 1 vejce , 2 zarovnané lžíce hladké mouky , drcený pepř , olej na opékání .

Postup přípravy

Řízky naklepeme , osolíme , opepříme . Připravíme si bramborákové těsto(všechny víše uvedené přísady a na struhadle nastrouhané brambory).Olej na pánvi rozehřejeme , rozetřeme slabou vrstvu těsta , na něj položíme řízek který je naklepaný , osolený , opepřený a opět překryjeme těstem, po celé ploše i okrajích , aby se těsto spojilo . 1 až 2 minuty prudce zapékáme , potom stahneme teplotu na minimum a opékáme asi 10 minut . Opatrně obrátíme a opět opékáme 10 minut . Podáváme samostatně s oblohou nebo salátem či s brambory různě upravenými .

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Miri0 19. 8. 2008, 13:24
Dnes jsem udělala Váš recept (jidlo) udělala jsem k tomu kysané zelí a bylo to moc dobré (Y) díky za recept Mirka
Alata 21. 8. 2008, 16:19
@Miri0 Tomě moc těší. (L) (L) (L)
Alata 21. 8. 2008, 16:18
@Miri0 To mě moc těší . (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie