Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Francouzské brambory jinak

0.0
Francouzské brambory jinak

Potřebné ingredience

brambory uvařené ve slupce,půlka malého pórku,2 vepřové konzervy,šlehačka,5 vajec,sůl,pepř,špetka kari,sušený česnek,malá plechovka hrášku,olej,1cïbule

Postup přípravy

Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibulku,přidáme rozkrájené konzervy,přidáme trochu pepře,česneku a kari,necháme rozpustit.Do zapékací mísy naskládáme vrstvu vařených brambor ve slupce-já prolisuju přes sítko na bramborový salát,přikryjeme polovinou vepřové směsi,posypeme jemně nasekaným pórkem a trochou hrášku,potom opět vrstvu brambor,vepřovou vrstvu-zbytek,opět pórek a hrášek a nahoru brambory,zalijeme směsí z rozšlehaných vajec,šlehačky,lehce osolíme,opepříme a dáme péct do trouby asi hodinu při 180 stupních přikryté,pak odkryjeme a asi 20 minut dopočeme.Podáváme se salátem z červené řepy nebo okurkou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kalvíno 15. 5. 2014, 22:29
(clamp)Výborné,moc nám chutnalo (L)Určitě zase něco vyzkouším.Děkujem za recept. |:o)Hanka. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie