Šumavský bramborový nákyp
Potřebné ingredience
500 g kysaného zelí, 300 ml kysané smetany, sůl, máslo, brambory, mléko, pepř, sladká mletá paprika, majoránka, cibule, olej, uzené maso, 125 ml bílého vína
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Scedíme, řpidáme lžíci másla a trochu mléka a uděláme kaši. Uzené maso opečeme na cibulce, přidáme papriku, majoránku a pepř a zalejeme vínem, necháme 10 minut vydusit. Do vymazaného a vysypaného pekáče dáme vrstvu brambor, masovou směs, brambory a na ně kysané zelí vymačkané a zalijeme smetanou. Pečeme.
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé