Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Maso pod bramborama

0.0
Maso pod bramborama

Potřebné ingredience

1kg plecka,cibule,sůl,brambory ,šlehačka

Postup přípravy

cibuli nakrájím na drobno,plec na kostky osolím a peču do poloměkka-každá kuchařinka ví,jak upéct masko,pak na maso vložím na 2mm plátky nakrájené oloupané brambory až je maso schované posolím,a dám další vrstvu brambor -posolím a další vrstva až zaplním pekáč.Peču zhruba 45-50min v předehřáté troubě a nepodlívám nedělám vůbec nic.Při zkoušce zda jsou brambory měkké musím zkusit brambory od prostředka pokud už jsou měkké na z vrchu chytají zlatohnědou barvu zaliju vše šlehačkou ke šlehání a peču cca 10min.
Tato dávka závisí od počtu lidí může být míň brambor víc masa každá mamča ví kolik se u nich sní. doba přípravy je cca 30min pečení v plynovce hodinu v elektrické troubě cca 45-50min -chutná nám to jak s tatarkou tak s různými saláty či kompoty kyselá okurka zkazí jemnost ....

maso cibule -koření

dáme péct

poloměkké pokryjeme bramborama a osolíme

upečeme do zlatova

zalijeme šlehačkou,nebo smetanou ,ale se šlehačkou je to lepší-dopečeme ještě chvilinku cca 10min

no a výsledek jsem nestihla:-(

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie