Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Zapékané francouzské brambory

0.0
Zapékané francouzské brambory

Potřebné ingredience

800g brambor, 300g uzeného masa (nebo libovější uzeniny jako je šunka, debrecínská pečeně apod.), 1 velká cibule, 2 vejce natvrdo, 2 syrová vejce, 100ml smetany s 10% tuku, sůl, pepř, olivový olej

Postup přípravy

1/ Dělám-li z uzeného masa, dám ho na 15-20 minut povařit, krásně se tím uvolňuje vůně.
2/ Troubu předehřát na 170°C.
3/ Brambory oloupat a nakrájet na hranolky. Ty nasypat do zapékací misky, osolit, mírně opepřit a zastříknout olivovým olejem. (Promíchat.)
4/ Zapékací misku dát do trouby a brambory nechat péct do poloměkka. (Obvykle to trvá něco mezi 20 a 35 minutami, záleží na typu brambor.) V průběhu pečení misku alespoň jednou vyndat a brambory promíchat.
5/ Cibuli oloupat a nakrájet najemno. Uzené maso nebo uzeninu nakrájet na kostičky.
6/ Cibuli a maso přidat k poloměkkým bramborám a promíchat. Dát opět péct do trouby, až budou brambory měkké. (Bude to trvat opět asi 20 až 35 minut dle typu brambor a opět je dobré vše v průběhu pečení alespoň jednou promíchat.)
7/ Vejce uvařená natvrdo nakrájet na kostičky.
8/ Syrová vejce rozklepnout a prošlehat se smetanou. Směs trochu osolit a opepřit.
9/ K měkkým bramborám s cibulí a masem přidat nakrájená vajíčka, promíchat, vše zalít směsí vajec a smetany a opět zamíchat. Dát péct ještě na 10 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie