Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept

FRANCOUZSKÉ BRAMBORY ( vařil manžel )

0.0
FRANCOUZSKÉ BRAMBORY ( vařil manžel )

Potřebné ingredience

Použité suroviny:
800 g syrových brambor , 350 g uzené krkovice (nebo vepřové ),, 1 plechovka sterilovaných žampionů , 1 pórek , 1 paprika , 150 g tvrdého sýra , 3 vejce , 2 lžíce másla , špetka soli , špetka pepře, špetka drceného kmínu

Postup přípravy

Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm sterilované žampiony. Trochu osolíme a přidáme drcený kmín, aby vyniklo jejich aroma. Zapékací mísu nebo pekáč vytřeme máslem, přidáme nasekané syrové brambory, osolíme a opepříme. Orestované žampióny smícháme s nakrájenou krkovicí. Na část syrových brambor navrstvíme nakrájený pórek, krkovici smíchanou s žampióny, nakrájenou papriku a nastrouhaný sýr. Nahoru dáme druhou část brambor a osolíme. Na pekáč nebo zapékací mísu dáme poklici a prvních dvacet minut v troubě dusíme. Potom poklici sundáme a dáme znovu do trouby, aby zezlátly. Přidáme rozšlehaná, trochu osolená vajíčka, necháme zapéct a těsně před dokončením posypeme sýrem a naposledy zapečeme.

hotové

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hvezdamodra 8. 11. 2009, 11:26
NO VENCO A KDE JSEM BYLA JÁ *-) *-) *-) *-) *-) *-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (tudledudle) (tudledudle) (tudledudle) (tudledudle) (tudledudle) (tudledudle)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie