Maso v mrkvi
Potřebné ingredience
na 4 porce - 600g vepřového (plec nebo kýta), 400g mrkve, třičtvrtě litru domácího hovězího vývaru (buď z kostí, nebo třeba z oháňky nebo žeber, NE MASOX!), sůl, pepř, špetka drcenýho kmínu a muškátovýho oříšku, 1 větší cibule, necelá čtvrtka másla a kapka oleje - NE MOC!, lžíce hladký mouky, kávová lžička cukru a trocha čerstvý citrónový šťávy
Postup přípravy
Nakrájim si cibuli na drobno a osmahnu na másle s troškou oleje... když začne být dozlatova, přidám maso nakrájený na kostky (třeba jako na guláš). To nechám zatáhnout ze všech…
Segedín jako od babičky :-)
Potřebné ingredience
půl až třičtvrtě kila vepřového (třeba plec), trocha sádla (pokud nemáte rádi sádlo, můžete vyměnit za máslo :-)), voda na podlévání (někdo podlívá i vývarem a to je hodně mňam, ale voda stačí), dvě až tři cibule, půl kila kysaného zelí (my kupujeme v pytlíčku,) 2PL sladké mleté papriky (vrchovaté), 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření, 1PL hladké mouky, kelímek smetany, kmín, sůl a pepř
Postup přípravy
Cibulku jsem si nakrájela na jemno a osmahla na sádle, pak přidala maso nakrájené na kostičky, posolila posypala paprikou, zamíchala a počkala, až se to všechno pěkně zatáhne a…