Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Marinovaná KŘEHOUČKÁ krkovička

Marinovaná KŘEHOUČKÁ krkovička

Potřebné ingredience

krkovička, ale i kotlety, řízky, může být i kuřecí... marináda: 2 vejce, polévková lžíce plnotučné a lžíce krémžské hořčice, pol. lžíce solamilu, cca 1dcl šlehačky(může a nemusí být), grilovací koření, sůl, pepř, dávám i trochu steakového, pokud je to i pro děti, tak jen solím a grilovací bez glutamanu a soli.

Postup přípravy

Připravíme marinádu z ingrediencí, promícháme metličkou, dochutíme kořením dle chuti a naložím maso alespoň ráno a k obědu se dá již péci, ale přes noc je to lepší. Smažíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zelný hrnec s kroupy a uzeným

Zelný hrnec s kroupy a uzeným

Potřebné ingredience

kysané zelí, uzené maso, kroupy, cibule

Postup přípravy

Kroupy propereme a uvaříme v osolené vodě do měkka (já vařím tak, že vodu skoro vyvařím a kroupy již nepropírám, jo a vařím je v papiňáku tak cca 40min), uzené povaříme-jak kdo je…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové v kapustě-vynikající!

Vepřové v kapustě-vynikající!

Potřebné ingredience

Cca pro 4 osoby: 0,5-0,7 kg vepřového (krkovička, plecko, kýta...dle vaší chuti) 1 větší cibuli hlávku kapusty sůl, pepř, stroužek česneku (jen máte-li česnek rádi, nemusí být), rozemletý kmín, kostka masoxu (jen pokud nevaříte i pro děti, v opačném případě vynechat!)

Postup přípravy

Vše nakrájíme na kostky, na oleji osmahneme cibulku jen lehce dozlatova, pak přidáme maso a osmahneme, přídáme rozemletý kmín tak mezi prsty, pepř, sůl a pak kapustu (dávám jí tam…

Zobrazit více...

Kategorie