Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
ŽEBRA NA MEDU

ŽEBRA NA MEDU

Potřebné ingredience

1,5 kilo uzených žeber
Marináda na potření: 2 lžíce oleje, 5 lžic kečupu, 2 lžíce medu, 1,5 lžíce sojovky, 3 stroužky česneku, cibule (nastrouhaná), bazalka, skořice, oregáno, sůl

Postup přípravy

Žebra můžeme před pečením povařit, aby se tak dlouho nepekla, nebo rovnou pečeme asi 2 hod.

Žebra potřeme marinádou a dáme do pekáče, tučnou stranou navrch. Podlejeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky zapečené s celerem

Vepřové plátky zapečené s celerem

Potřebné ingredience

Vepřové plátky (kotleta, krkovice, já dělám i z kuřecího masa), cibule, celer, šunka, kečup, sýr na zapékání, koření

Postup přípravy

Maso si ochutíme dle svého (grilovací koření, sojovka, kari ...pepř, sůl), zprudka opečeme na pánvi a naskládáme do zapékací mísy. Na výpeku osmahneme cibuli a celer na malé…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KUNG PAO

KUNG PAO

Potřebné ingredience

Vepřové maso z kýty (může být i kuřecí,ale vepřové je na toto lepší), cibule, žampiony (nemusí být), červená kapie (nemusí být), arašídy nesolené. NA MARINÁDU: mletá červená paprika,kari,mletý barevný pepř,drcený kmín, bílek, sojovka nebo worchester+magi,solamyl. NA ZÁVĚR: kostka masoxu,voda asi 2dcl, sojovka, cukr, ocet, tymián, solamyl

Postup přípravy

Maso nakrátíme na proužky, či kostky a smícháme s přísadami na marinádu. Maso nesmí plavat, musí být vším hezky obaleno a necháme nejlépe přes noc uležet (můžeme nechat i déle). V…

Zobrazit více...

Kategorie