Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Kotleta na víně,moravance s nivou pečená

Kotleta na víně,moravance s nivou pečená

Potřebné ingredience

5xplátek kotlety-

Postup přípravy

ty osolíme a opepříme a dáme na pekáč,vše zalejeme celou lahvičkou sterilované moravanky nebo kunovjanky,poklademe plátky nivy a pokapeme oliv.olejem a zalejeme asi deci a půl…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Utopenci

Utopenci

Potřebné ingredience

cca 1kg špekáčků,4 velké cibule,ocet,voda,sůl,cukr.

Postup přípravy

špekáčky nakrájíme na půlky a ty natřikrát nakrojíme nahoře,cibuli na půl kolečka,naskládáme do sklenic,aby byly špekáčky proloženy cibulí.Uděláme si lák:voda+ocet,sůl a cukr…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušené vepřové maso v mrkvi s bramborem

Dušené vepřové maso v mrkvi s bramborem

Potřebné ingredience

vepřovou plec nakrájíme na kostky,cibuli na drobno,tu osmahneme na oleji,přidáme maso,lžičku kmínu a prudce orestujeme,přilejeme vodu,kostku bujonu,nakrájenou mrkev na kostky,osolit,opepřit.Té vody,aby bylo potopeno vše.Dusíme tak dlouho,až je masíčko pěkně měkké,mrkev se jakoby trochu rozvaří,ale to tak má být:-)zahustíme malinko vodou s hl.moukou.Na dochucení během vaření může přijít i podravka,podle chuti.Brambory vaříme zvlášť v hrnci!

Postup přípravy

Dobrou chuť.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky v karijogurtové omáčce

Vepřové kostky v karijogurtové omáčce

Potřebné ingredience

kostky masa smícháme s 1 bílým jogurtem,lžící oleje,lžička podravky,lžička kari,cukr,1 kostka bujonu.V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme tuto směs masa,oprahneme,aby se maso zatáhlo a přilejeme hrnek(asi)vody,přiklopíme pokličkpu a dusíme do měkka.Potom malinko zahustíme moukou s vodou.Jako příloha cokoli-rýže,knedlík,těstoviny,brambory.

VEPŘOVÉ MASO
ROŠŤÁCI

ROŠŤÁCI

Potřebné ingredience

1kg vepř.plecka,nakrájet na tenoučké plátky.V míse si smícháme:2vejce,lžíci solamylu,lžičku pl.hořtice,lžičku kremž.hořtice,půl hrnku oleje,lžíci sojové omáčky,5stroužků česneku prolisovaného,sůl pepř,gril.koření-podle chuti.

Postup přípravy

Maso do této směsi naložíme nejlépe na dva dny,potom ve velmi rozpáleném oleji smažíme,jako přílohu můžeme podávat co máme rádi-vař.brambor,br.kaše,pečené brambory,hranolky nebo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŠPÍZY

ŠPÍZY

Potřebné ingredience

vepř.kostky masa,vepř.játra,klobáska,cibule,brambory se šlupkou

Postup přípravy

-vše na malé kousky a napíchané na špejli střídavě za sebou,poté okořeníme tím co máme rádi,já:gril.koření s česnekem,podravka.Naskládáme na pekáček,polejeme trošku olejem a vodou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kýta na moravance se sýrem

Kýta na moravance se sýrem

Potřebné ingredience

plátky kýty,steril.moravanka,sůl,pepř,máslo,plátky tv.sýra

Postup přípravy

-na plech dáme plátky masa vedle sebe,posolíme,popeříme a zalejeme moravankou i s nálevem,přidáme kousky másla dáme alobal a pečeme až je maso měkké,potom poklademe celé plátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené koleno se zelím a bramb.knedlíkem

Pečené koleno se zelím a bramb.knedlíkem

Potřebné ingredience

Vykostěné koleno,olej,česnek,koření(jaké máte rádi-já dala:grilovací,gyros,podravu),cibule,sojová,wolčestrová omáčka.

Postup přípravy

Z oleje,prolis.česneku a koření uděláme směs na naložení kolena,zalejeme tím koleno a cibuli na půlkolečka rozprostřeme nahoru.Zaděláme alobalem a dáme do druhého dne do lednice…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené vykostěné koleno

Pečené vykostěné koleno

Potřebné ingredience

vykostěné koleno,olej,česnek,koření(jaké máte rádi-já dala:grilovací,gyros,podravu),cibule,sojová,wolčestrová omáčka.

Postup přípravy

Z oleje,prolis.česneku a koření uděláme směs na naložení kolena,zalejeme tím koleno a cibuli na půlkolečka rozprostřeme nahoru.Zaděláme alobalem a dáme do druhého dne do lednice…

Zobrazit více...

Kategorie