Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Rolky z bůčku

Rolky z bůčku

Potřebné ingredience

600-750g bůčku bez kosti, 5 nožiček párku... NA PASTU: 1 vrchovatá PL kari koření a 1 vrchovatá PL sladké papriky, 5-8 stroužků česneku, sůl, párátka

Postup přípravy

Bůček nařežeme na plátky, rozklepeme, připravíme si pastu tak, že smícháme obě koření přidáme česnek a sůl. Tuto pastu natíráme na plátky bůčku na okraj dáme špalíček párku a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Přírodní řízky na mandarinkách

Přírodní řízky na mandarinkách

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky, 2 mandarinky, 2 rajčata, 3 lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce citronové šťavy, 1/2 lžičky hladké mouky, cukr podle chuti, mletý pepř, sůl

Postup přípravy

Vepřové řízky na několika místech na okrajích nařízneme, naklepeme je, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran v pánvi na oleji. Řízky vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička v hořčicové omáčce

Krkovička v hořčicové omáčce

Potřebné ingredience

4 silnější plátky vepřové krkovičky, sádlo, 1 cibule, 1 bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 2-3 lžíce plnotučné hořčice, 25ml smetany, hladká mouka, sůl

Postup přípravy

Plátky masa osolíme a na rozehřáté, sádle po obou stranách opečeme. Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, lehce osmahneme, podlijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, nové…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
HEJTMANSKÁ VEPŘOVÁ PLEC

HEJTMANSKÁ VEPŘOVÁ PLEC

Potřebné ingredience

400g vepřové plece, 120g párku, 200g kysaného zelí, 40g slaniny, 40g tuku, 40g kyselé smetany, 35g hladké mouky, 40g cibule, 1 vejce, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka mletého pepře, 1 lžička mleté papriky, trochu citronu a soli

Postup přípravy

Osmahneme cibulku, přidáme pokrájené osolené a opepřené maso, párek, slaninu, opečeme a přidáme vodu, dusíme, přidáme zelí.Až bude maso téměř měkké, omáčku zahustíme,přidáme vejce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
SILVESTROVSKÝ GULÁŠ

SILVESTROVSKÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

1kg vepřové plece, 3 lžíce oleje, 4 větší cibule, 1 lžička mleté a pálivé papriky, 1 lžička karí, masox, 2 papriky, 3 kyselé okurky, 1 malý pórek, sůl, pepř, drcený kmín, jíška, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce smetany

Postup přípravy

V hrnci osmahneme cibulku, na ni prudce orestujeme maso, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme vodou, přidáme karí, masox, pokrájené papriky, okurky a pórek. Osolíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLET V TANDORU

KOTLET V TANDORU

Potřebné ingredience

4 kotlety, na směs 1 kelímek jogurtu, sůl, 1 lžičku octa, 2 prolisované stroužky česneku, 1/4 lžičky karí, 1/4 lžičky kardamomu, 1/4 lžičky mleté skořice, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/4 římského kmínu a špetka čili

Postup přípravy

Jogurt s kořením důkladně promícháme. Do směsi naložíme kotlety a necháme nejméně 6 hodin odležet. Potom podlijeme 1dl vody a v troubě upečeme. Podáváme s brambory, hranolky....

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETY NA HOUBÁCH - KLASICKÝ RECEPT

KOTLETY NA HOUBÁCH - KLASICKÝ RECEPT

Potřebné ingredience

4 kotlety, 3 hrsti hub, 2 bobkové listy, 2 nová koření, 1 cibuli, sádlo, máslo, mouka, sůl

Postup přípravy

Kotlety vypereme, naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme. Do hrnce dáme nakrájenou nadrobno cibuli, mezitím si na pánvi krátce opečeme kotlety, do hrnce přidáme 2…

Zobrazit více...

Kategorie