Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Džuveč podle Čiriny

Džuveč podle Čiriny

Potřebné ingredience

40 dkg vepřové plece,2 velké cibule,3 lžíce oleje,1 lžička červené papriky,30 dkg rýže,sůl.pepř,3 větší rajčata,5 zelených paprik, 2 dl šlehačky

Postup přípravy

Na lžíci oleje orestujeme opláchnutou -okapanou rýži ,zalijeme ji vodou-na dva prsty nad rýží, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka. Maso si nakrájíme na malé kostičky. Na dvou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložené  -Písecké kotelty

Naložené -Písecké kotelty

Potřebné ingredience

3/4 kg kotlet ( bez kosti-může být krkovice je šťavnatější),olej, asi 12 dkg nastrouhaného eidamu,13 lžíce sladkého kečupu,1 a 1/2 lžíce plnotučné hořčice,5 vajec,asi4 stroužky česneku, majoránka, pepř, sůl

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme ,nařízneme okraje ,osolíme a opepříme. Připravíme si těstíčko : rozšleháme vejce s nastrouhaným sýrem, kečupem, hořčicí , prolisovaným…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rizoto po srbsku z vepřové plece

Rizoto po srbsku z vepřové plece

Potřebné ingredience

400g vepřové plece,400g rýže ,1 kostku hovězího masoxu , 1 cibule,1 malý rajčatový protlak ,sůl, pepř ,olej, pečenou papriku ( kupuji sterilovanou, nebo můžeme dát kapii), asi lžíce sádla

Postup přípravy

Připravíme si rýži. Do kastrolu dáme olej na něj vsypeme propláchnutou rýži a chvíli za míchání podusíme ,aby se zrníčka obalila , pak zalijeme studenou vodou( 1 hrneček rýže + 1…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené uzené maso na celeru

Pečené uzené maso na celeru

Potřebné ingredience

Dobré uzené maso ( krkovice ,plec,bok),kousek celeru,1 cibule,2 hřebíčky,3 stroužky česneku,1 lžíce octa,2 lžíce sádla

Postup přípravy

Na pekáč dáme sádlo,asi 6 koleček celeru,cibuli nakrájenou na měsíčky,česnek na plátky,přidáme ocet a hřebíčky.Maso nakrájíme na silnější plátky, vše trochu podlijeme vodou a dáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zabijačkový pekáček

Zabijačkový pekáček

Potřebné ingredience

4 kotlety bez kosti,2 jitrnice,1 balíček kysaného zelí,krémžská hořčice,grilovací koření,sůl

Postup přípravy

Kotlety nakrájíme na co nejtenčí plátky, naklepe,tochu osolíme,potřeme krémžskou hořčicí,na každou položíme půlku jitrnice(bez špejle) ,zatočíme a sepneme párátkem.Do menšího…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní zabijačkový guláš

Pikantní zabijačkový guláš

Potřebné ingredience

400 g vepřové plece,200g vepřových ledvinek,200g vepřových jater,2 velké cibule,2 lžíce sádla,1 lžička sladké papriky,trochu drceného kmínu,sůl,pepř,majoránka,2 dl piva,krajíc staršího chleba na zahuštění

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,ledvinky očistíme,odblaníme a nakrájíme.Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle do růžova,přidáme masové kostky a ledvinky,orestujeme ze všech…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí vepřová pečínka,krémové zelí,hrníčkové knedlíky

Domácí vepřová pečínka,krémové zelí,hrníčkové knedlíky

Potřebné ingredience

1 kg krkovice,sůl,kmín,česnek,pivo,olej,1 lžičku medu,1 cibuli na krémové zelí:1 menší hlávka zelí,1 větší cibule,olej,sůl,zázvor,mletá paprika,drcený kmín,1 lžíce kukuřičného škrobu na hrníčkové knedlíky:500 g hrubé mouky,1/2 l mléka,3 rohlíky,2 vejce,sůl,máslo na vymazání hrníčků

Postup přípravy

Pečené maso:Maso prošpikujeme klínky česneku,nasolíme ze všech stran.Smícháme med ,trochu piva a kmín,zázvor a tím maso potřeme a dáme na dva dny do ledničky odležet.Odleželé maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec nadivoko s houbami

Vepřová plec nadivoko s houbami

Potřebné ingredience

500g vepřové plece,200g hub (hříbky nebo jiné mohou být i žampióny),1 velká cibule,50g slaniny,5 kuliček pepře,2 kuličky nového koření,1 bobkový list,2 kuličky jalovce,4 stroužky česneku,sladká paprika,sůl,pepř,1 rajče,1 lžíce plnotučné hořčice,1 kelímek zakysané smetany,2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na malé kostičky . Slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a vyškvaříme ji ,přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova.Přidáme maso a necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky po mexicku s rýží

Vepřové nudličky po mexicku s rýží

Potřebné ingredience

500g vepřové kýty,olej,sůl,mletá paprika, 1 větší cibule,250g zelených paprik,250g rajčat,(feferonky)

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na nudličky,osolíme a na horkém oleji krátce orestujeme,přidáme nakrájenou cibuli, rajčata,papriku-vše nakrájené na nudličky a společně podusíme.Dochutíme solí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Prokládané vepřové plátky

Prokládané vepřové plátky

Potřebné ingredience

6 tenkých vepřových plátků, 1/2 sáčku mražené zeleniny (používám směs,mrkev,hrášek,kukuřice),1 cibule,10 plátků anglické slaniny,sůl,pepř,česnek,plnotučná hořčice,200g eidamu v celku

Postup přípravy

Plátky masa jemně naklepeme,osolíme,opepříme a potřeme utřeným česnekem a hořčicí.Větší zapékací misku,( já peču v remosce)vytřu olejem,vysypu mraženou zeleninu a pokladu cibulí …

Zobrazit více...

Kategorie