Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Džuveč podle Čiriny

0.0
Džuveč podle Čiriny

Potřebné ingredience

40 dkg vepřové plece,2 velké cibule,3 lžíce oleje,1 lžička červené papriky,30 dkg rýže,sůl.pepř,3 větší rajčata,5 zelených paprik, 2 dl šlehačky

Postup přípravy

Na lžíci oleje orestujeme opláchnutou -okapanou rýži ,zalijeme ji vodou-na dva prsty nad rýží, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka. Maso si nakrájíme na malé kostičky. Na dvou lžících oleje si osmahneme 1 nakrájenou cibuli, přidáme kostičky masa -orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme lžičku papriky ,podlijeme teplou vodou a dusíme doměkka. Další cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme dozlatova .Papriky nakrájíme na nudličky, rajčata na kolečka. Pak vše vrstvíme do zapékací mísy : na dno dáme vrstvu dušené rýže , pokapeme šťávou z masa, poklademe kousky masa, zasypeme osmahnutou cibulí ,kousky papriky a rajčat, ty osolíme a opepříme, zakápneme 2 lžícemi šlehačky. Takto prokládáme až do vyčerpání surovin, poslední vrstvu tvoří rýže na ní kolečka osolených a opepřených rajčat . Lehce vše přimáčkneme a zalijeme zbylou šlehačkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 40 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie