Pikantní plněná sekaná
Potřebné ingredience
Mleté vepřové maso (ochucené jako na klasickou sekanou), 3 polévkové lžíce kremžské hořčice /nebo jinou pikantní/, 15 dkg paprikáše, sýr /Eidam/
Postup přípravy
Na pečící papír rozprostřeme mleté ochucené maso, potřeme hořčicí, poklademe paprikášem a sýrem, zavineme, posypeme kmínem a pečeme v troubě cca 50 minut /dle velikosti sekačky/.
Plněné papriky po balkánsku
Potřebné ingredience
Potřebujeme: bílé papriky - počet dle strávníků, doporučuji hodně :-)) mleté vepřové maso /ne mix s hovězím/, hrst rýže, 3 velké cibule, olej, 1 vajíčko, řecké koření /oregano nebo jakýkoliv mix co se dá koupit, ale něco ala Řecko/, sůl, pepř, cca 15-20dkg balkánského sýra, 3 velká spařená a oloupaná rajčata / v zimě kdy jsou rajčata drahá je lepší je koupit v plechovce, stojí cca 14Kč/, velký rajský protlak /ne kečup, není to ono/.
Postup přípravy
Dvě cibule nakrajíme na malé kousky, dáme zesklovatět na olej, pak přidáme suchou rýži a opečeme /pozor, rýže rychle hnědne/, přidáme koření, polévkovou lžíci oregana a asi 1dcl…
Jemná sekaná bez vajec
Potřebné ingredience
500g mletého vepřového masa /ne mix s hovězím/, 2dcl smetany ke šlehání, 4 starší rohlíky, sůl, celý kmín, sušený česnek, majoránka, olej, voda
Postup přípravy
Starší rohlíky nakrajíme na malé kostičky a zalejeme smetanou, promícháme a necháme asi hodinku pěkně vsáknout. Mleté maso osolíme, přidáme kmín, sušený česnek, majoránku,…