Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Plněné papriky po balkánsku

0.0
Plněné papriky po balkánsku

Potřebné ingredience

Potřebujeme: bílé papriky - počet dle strávníků, doporučuji hodně :-)) mleté vepřové maso /ne mix s hovězím/, hrst rýže, 3 velké cibule, olej, 1 vajíčko, řecké koření /oregano nebo jakýkoliv mix co se dá koupit, ale něco ala Řecko/, sůl, pepř, cca 15-20dkg balkánského sýra, 3 velká spařená a oloupaná rajčata / v zimě kdy jsou rajčata drahá je lepší je koupit v plechovce, stojí cca 14Kč/, velký rajský protlak /ne kečup, není to ono/.

Postup přípravy

Dvě cibule nakrajíme na malé kousky, dáme zesklovatět na olej, pak přidáme suchou rýži a opečeme /pozor, rýže rychle hnědne/, přidáme koření, polévkovou lžíci oregana a asi 1dcl vody, přikryjeme poklicí a necháme rýži nasáknout vodu - nevaříme !! Necháme trošku schladnout a přidáme k mletému masu, vše trošku osolíme /ne moc/, opepříme a přidáme nahrubo nastrouhaný nebo rozdrobený balkánský sýr a vajíčko.

Tu to směs plníme do umytých paprik. Na dno zapékací mísy kapneme olej, vyložíme na kroužky nakrájenou cibuli, položíme naplněné papriky, přidáme trošku vody, přidáme posekané rajčata, pokapeme opět olejem a vše potřeme rajským protlakem. Přiklopíme, pečeme asi 40 minut, pak odklopíme a dopečeme odkryté.

Nemixujeme a neděláme ze šťávy omáčku, jako příloha žádné knedlíky, ale jen tmavý chleba nebo rýže - chutnají výborně i studené.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie