Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Jemná sekaná bez vajec

0.0
Jemná sekaná bez vajec

Potřebné ingredience

500g mletého vepřového masa /ne mix s hovězím/, 2dcl smetany ke šlehání, 4 starší rohlíky, sůl, celý kmín, sušený česnek, majoránka, olej, voda

Postup přípravy

Starší rohlíky nakrajíme na malé kostičky a zalejeme smetanou, promícháme a necháme asi hodinku pěkně vsáknout. Mleté maso osolíme, přidáme kmín, sušený česnek, majoránku, rohlíkovu hmotu a teď to důležité - rukou prohnětáváme co nejdéle, těch 10 minut určitě. Ručním prohnětením se hmota pořádně spojí, naruší se vlákna v mase a pak sekaná nebude drobivá. Uděláme dvě malé šišky, které v ruce opleskáváme, popř. s ní šviháme o prkénko. Zapékací mísu nebo malý plech si vymažeme olejem, na to vložíme šišky, v tom oleji je vyválíme, posypeme celým kmínem a podlejeme troškou vody. Pečeme asi 30 minut /dle trouby a velikosti šišek/.

Je to naše oblíbená sekaná, strašně jednoduchá a za studena - pochoutka i pro návštěvy :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KABELKAK 29. 6. 2011, 15:38
*-) Sekanou jsem teť dala do trouby. Tak jsem zvědavá jaká bude. Mám dotaz, píšete, že uděláte dvě šišky, ale z toho množství, které píšete stačí akorád na jednu šišku. To asi dělá z dvojnásobného množství, aby jste měla dvě šišky. (noc)
Appletka 4. 12. 2007, 16:30
Alžběto, asi vás zklamu, ale mléko není to ono (pst) Ta smetana hodně zjemňuje a je tam fakt nejlepší. Zkuste, určitě nebudete zklamaná. (smich)
7jak 3. 12. 2007, 14:04
Dobrý den, Martinko (child1)Mohla by sem místo tej smetany použit mléko? *-)Děkuji za radu. (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie