Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

SEKANÁ VE FORMĚ

0.0
SEKANÁ VE FORMĚ

Potřebné ingredience

1,25 kg - 1,5 kg mletého masa ( já si ho dělám sama, takže 800 g hovězího, 500 g vepřového, kousek špeku), 1dcl vody, 3 vejce, 3 rohlíky namočené v mléce, 2 rozemleté cibule, 5-7 stroužků česneku, majoránka, mletý pepř, kmín drcený, mleté nové koření, sůl, podle potřeby i strouhanka.

Postup přípravy

Do mísy si dáme vodu a rozsekané neboli namleté maso....já dělám v robotu, nemám ráda maso ze strojku a maso prohněteme. Přidáme vejce, ROZEMLETOU CIBULI A ČESNEK, rozmočené rohlíky a koření. Vypracujeme a dáme do formy na srnčí hřbet, tu ale nejprve vymažeme sádlem nebo olejem. Komu se bude zdát, že je sekaná řídká, přisype strouhanku. Povrch potřeme bílkem, stačí si ho trochu odebrat z těch 3 vajec,které máme v rozpisu a dáme tak na hodinu péci. Během pečení potíráme výpekem. Kdo má rád plněnou sekanou, tak samozřejmě dá část masové hmoty, pak náplň...vajíčko, okurka atd. a přidá zbytek směsi. Takto se dá připravit i v domácí pekárně.

maso spolu s vodou prohněteme

nasekáme si cibuli a česnek

rohlíky namočíme do mléka

přidáme koření a vejce

dáme do formy a pečeme

HOTOVO

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jitkita 10. 10. 2008, 21:38
Mončo, dneska jsem dělala k večeři a musím říct, že je pravdu moc, moc dobrá (Y) Všechny (X) (X) (child9) si pomlaskávaly a to hned tak něco do těch svejch rozmlsanejch držtiček nedaj 8-|. Díky za skvělý recept, který se u nás zaručeně nedělal naposledy (L)
Karelia 10. 10. 2008, 23:06
@Jitkita Jituško, děkuji za pochvalu (Y) (Y) (Y). Já ji takto dělám ráda hlavně proto, že je to výborná věc třeba na cestu, vezmu prostě už naporcované plátky v pekáči, zabalím do alobalu a žádný problém už není. Hlavně mě nebaví plácat se s tím, takhle to prostě našťouchám do formy a je to. (flower) (flower) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie