Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 94 návštěvníků)

Sekaná která nepraskne ))

0.0
Sekaná  která nepraskne ))

Potřebné ingredience

RECEPT S NETU .-) Mleté maso mix (vepřové hovězí) 1 kg , Rohlík 2 ks , Mléko , Cibule menší 2 ks, Vejce 2 ks ,Sůl , Pepř , Kmín ,Majoránka , Česnek 4 stroužek.

Postup přípravy

Postup přípravy receptu: Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce, česnek, majoránku, kmín - toto je individuální podle chuti, ale určitě může být více, tím se nedá nic zkazit. Osolíme, opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou.

Je-li směs řidší, přidáme strouhanku. Opět vše promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily. Vařečku či lžíci odložíme a hněteme za pomocí rukou, protože v tom spočívá celé tajemství úspěchu. Chce to určitě alespoň 5 minut hnětení, již kompaktní hmotu je dobré rukou nabrat a párkrát s ní „praštit“ na dno misky či na vál. Vše se tím dokonale spojí.

Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. za občasného podlévání pečeme do křupava.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

a1b2c3 29. 6. 2015, 20:00
Praskla :´(
Kafčo 27. 2. 2014, 14:32
DĚKUJI ZA SUPER RECEPT :-) KENEČNĚ SE MI SEKANÁ POVEDLA, UŽ NIKDY NEBUDU KUPOVAT UPEČENOU oooooooooooooooooo (F)o (F)oooooooooooo (F)o (F) ooooooooooooooooo (F)ooooooo (F)ooo (F)ooooooo (F) oooooooooooooooo (F)ooooooooooo (F)ooooooooooo (F) oooooooooooooooooo (F)ooooooooooooooooooooo (F) ooooooooooooooooooooo (F)ooooooooooooooo (F) oooooooooooooooooooooooooo (F)ooooo (F) oooooooooooooooooooooooooooooo (F) MARTA
Monis 3. 12. 2012, 21:15
Dělala jsem a povedla se :-) Sekaná je moc dobrá, děkuji za recept (L)
gabca30kk 9. 2. 2013, 18:55
@Monis (L)
apasionata 2. 12. 2012, 12:34
do masa se vždycky musí rukama -to je známá věc.a to mlácení o prkénko či jinou podložku je taky už dlouho známá věc-z masa se tím dostane přebytečný vzduch.aby maso pěkně mělo kůrku jako ze *žurnálu* před pečením potřu rozšlehaným vejcem.z počátku se sekaná peče přikrytá aby rychle nezhnědla růrka a pak se nespálila. (Y)
sabuleh 10. 8. 2012, 17:28
Výbornáááá (Y),manželovi moc chutnala.Určitě budu opakovat častěji.Děkuji za prima recept.
gabca30kk 9. 2. 2013, 18:54
@sabuleh (L)
gabca30kk 9. 2. 2013, 18:54
@sabuleh (L)
kocic 3. 5. 2012, 15:48
také jsem vyzkoušela a opravdu drží tvar (Y) a i chutˇově nemá chybu :-), vynikající, díky za recept (F) a hlavě postup pro laiky (L) Mil.
gabca30kk 8. 5. 2012, 9:56
@kocic (Y) děkuji (Y) (L)
kapulet 3. 3. 2012, 11:42
hezký den, moc děkuji za váš podrobný rozpis receptu, hl. stupně a čas pečení, do dneška se mi sekaná nikdy nepovedla, ale dnes si ji dáme k obědu, už je hotová a už jsem ji i ochutnala a móóóc se těším až si ji dáme :-) móóóóóóóc díky (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
gabca30kk 8. 5. 2012, 9:56
@kapulet Není zač (L)
Cherry111 1. 3. 2012, 17:00
Ahoj Gabčo, jen si chci upřesnit jak nakrájím mleté rohlíky na kostičky? ,-) ,-) ,-)
horizont 2. 12. 2012, 11:08
@Cherry111 jak jsi na takovou blbost přišla? :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie