Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Sekaná s překvapením

0.0
Sekaná s překvapením

Potřebné ingredience

500g míchaného mletého masa, 4-6 pol.lžic strouhanky, 1 čaj.lžička koření Avokádo na mletá masa, 1 vejce - syrové, 2 - 3 vejce uvařené na tvrdo nebo nožičku párku. Někdy dělám i roládu z mletého masa, to je náplň jako do mé rolády kuřecí - ale to peču v alobalu a před koncem rozdělám a nechám dopéct.

Postup přípravy

Maso si smícháme s kořením, strouhankou a vejíčkem. Vypracujeme hmotu, kterou si dáme na vál posypaným strouhankou a rukou pomačkáme na všší placku, doprostředka bokem dlaně uděláme důlek po celé délce. Do ní vložíme oloupaná na tvrdo uvařená vejce, nebo párek. Ze stran maso přimáčkneme k sobě a utvoříme váleček, ten několikrát, opatrně vyboucháme a urovnáme do úhledného válečku.
Já dávám do zapékací mísy s kouskem másla a vody, přiklopím víkem a dávám do studené trouby, na 200stupňů peču asi 40min, potom sundám víko a peču ještě asi 20 min a samozřejmě že polévám sekanou.

Hurá nepraskla!!!!!

Při rozkrojení!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Twigi 16. 4. 2007, 10:12
Včera jsem dělala k obídku. Skvělé (Y) Jako přílohy jsem dala bramborou kaši a zelný salátek. Měla jsem méně masa, tak jsem uvařené vajíčko nakrájela na plátky a z masa jsem udělala placičky a do každé dala vajíčko a udělala z nich bochánky....moc moc dobré..Děkuji za TYP |:o)
kristina1980 12. 4. 2007, 23:09
Také děláme, a moc to milujeme .... tedy hlavně manžel :-$ Doporučuji všem vyzkoušet (PL)
Pája a Ája 11. 4. 2007, 18:58
Tak to já vršek a boky ještě potřu plnotuč.hořčicí a lehce posypu gril.kořením. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie