Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 40 návštěvníků)

Sekaná, námi milovaná

0.0
Sekaná, námi milovaná

Potřebné ingredience

1 kg mletého masa (půl vepřové a půl hovězí), 2 střední cibule, 2 stroužky česneku, malá lžička drceného kmínu, malá lžička mletého pepře, 2 lžíce plnotučné hořčice, lžíce majoránky, sůl podle chuti, 1 malá lžička práškového cukru, 2 lžíce nadrceného ledu, 3 hrstě strouhanky, trochu vody - tak 4 lžíce, 2 celá vajíčka, 1 syrová brambora, 10 dkg špeku

Postup přípravy

Je to jednoduché, vše se smíchá dohromady, bramboru nastrouhám na jemné nudličky, led dám do sáčku a rozdrtím paličkou na maso, když zůstanou větší kousky nevadí. Cibuli po nakrájení mírně osmahnu na trošce nakrájeného špeku, ostatní špek dám do masa. Udělám kompaktní hmotu, ochutnám, dosoluji podle potřeby. Já si hmotu připravuji den předem, lepší se propojí chutě. Druhý den přendám na pekáč, dělám 1 větší šisku, řádně uhladit vršek a před vložením do trouby potřít vodou. Též trochou vody podliju i sekanou Peču přibližně 1,5 hodiny při 170, během pečení polévat výpekem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vera N 15. 5. 2014, 9:41
(Y) (Y) (Y)
matiolka 15. 5. 2014, 9:03
Konečně lahodná a chutná sekaná, děkuji za recept. (Y)
lidahan 5. 9. 2013, 17:55
sekanou jsem dnes pekla a byla moc dobrá (Y)
sympatie 24. 10. 2013, 12:41
@lidahan Díky za pochvalu, jsem ráda že chutnalo
Dan.ka 28. 2. 2013, 17:56
A ten led je tam na co a kam s ním?
sympatie 1. 3. 2013, 11:11
@Dan.ka Sekaná se mi zdá šťavnatější, jednou jsem slyšela že ho tam dává p.Bohdalová, tak jsem to zkusila a osvědčilo se.
nigina 28. 2. 2013, 16:40
Jejda, zemiak je dobrý nápad (Y) ale neviem, akú funkciu tam má ľad? a keď to robíte deń vopred, tak či tak sa roztopí do druhého dňa. mohli by ste mi to nejako vysvetliť ? ešte by som sa chcela spýtať, či nie je po upečení tvrdá a suchá? Na obrázku vyzerá mňamovo (Y)
sympatie 9. 3. 2013, 9:53
@nigina Zdravím, led se rozehřeje a vsákne se, sekaná není vůbec suchá, ten led způsobí to, že je vláčná, protože se dostane i do masa. Někdo dává mléko, ale to mi nechutná. Tvrdá vůbec ne. Já jich taky vyzkoušela spoustu, někdo dává to, někdo ono, mě se osvědčilo nedávat moc koření. A do druhého dne se chutě pěkně propojí a je fakt výborná. Nebojte se toho, já jen tak nějakou sekanou nesním, většinou ji cítím v žaludku, ale tahle byla fakt "žravá".
sympatie 1. 3. 2013, 11:12
@nigina Ta brambora - je v ní škrob a spojuje těsto.
nigina 5. 3. 2013, 10:33
@sympatie ano, to viem... pýtala som sa na ten ľad, akú tam má funkciu? lebo aj tak, kým sa to dá piecť, sa ľad roztopí... Proste o čo tam ide?
sympatie 5. 3. 2013, 10:44
@nigina Led je rozdrcený na malé kousíčky, a behem doby, kdy celou masu zpracovávám, se rozpustí, je z něj voda a vsákne se do masa. Někdo dává ledovou vodu, někdo mléko-já mléko nedávám.
zdenka54 28. 2. 2013, 16:12
To se tam rovnou může nalít voda,ne ? Ovšem nevím proč (N)
sympatie 1. 3. 2013, 11:13
@zdenka54 Máte pravdu, já tam někdy dávám velice studenou vodu, když nemám po ruce led
Bacilek4 28. 2. 2013, 15:26
Myslím, že se to dává do toho masa :-O Ale proč?
mukina 28. 2. 2013, 14:19
TAKY NAD TÍM PRÁVĚ KUTÍM, PROČ LED..... ,-) :-)
Mischack 28. 2. 2013, 12:16
Asi jsem úplně hloupá :-$, ale prosím, jakou funkci tam plní ten led??? ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie