Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
plnene knedliky

plnene knedliky

Potřebné ingredience

ja to delam z vetsiho mnozstvi surovin mam doma jedliky 2kg brambor mlete maso(dve ty vanicky) 260g hrube mouky 160g krupice sul.2 vejce sadlo a cibulka

Postup přípravy

Brambory uvarime nechame vystydnout a pote nastrouhame nebo namackame.Pridame ostatni suroviny..Vzdy z trochy testa udelame placku do ktere dame orestovane mlete maso(musi byt…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Potřebné ingredience

700g mletého hovězího masa, 2 cibule, 2-3 mrkve, 1-2 stroužky česneku, 1 lžíce hl.mouky, 2dl hovězího vývaru, rajský protlak, cca 1kg brambor na kaši

Postup přípravy

Oloupeme a umyjeme brambory, uvaříme a připravíme z nich hladkou kaši.
Bez tuku a za častého míchání osmažíme mleté maso do hněda. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené mleté  se sýrem

Zapečené mleté se sýrem

Potřebné ingredience

1kg mletého masa , 8-10 tavených smetanových sýrů , 200g eidamu , paprikové lusky (nééé kápie!!!) i bez ,cibule , pepř , sladká paprika , sůl-NEDÁVÁME,sýr je slaný dost!!

Postup přípravy

Do mísy dáme mleté a promneme s taveňákama,kořením a na kostičky pokrájeným eidamem.
Očištěné lusky plníme touto směsí.Dno pekáče pokryjeme nakrájenou cibulí-jde to i bez ní…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

3/4kg mletého mix ,vařená rýže ,paprikové lusky , 1-2kg rajčat nebo 4 velké protlaky , 3 cibule , 2lžíce polohr.mouky , 3 lžíce cukru , masox , špetka skořice , špetka tymiánu , 1 bobk.list , 4 kuličky nového koření , 4 kuličky pepře , sůl

Postup přípravy

Zpěníme nakrájenou na kostičky cibuli na másle nebo sádle, přidáme cukr - necháme zpěnit - mícháme!!!! Na to mouku a necháme za stálého míchání zkaramelizovat. Přidáme pokrájená…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
MASOVÉ KULIČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE

MASOVÉ KULIČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE

Potřebné ingredience

na kuličky: 400g mletého masa 1 vejce strouhaný sýr 1 rohlík 1 cibule 3 stroužky česneku vegeta, pepř, grilovací koření, mletá červená paprika na omáčku: 2 konzervy loupaných rajčat (po 200g) 1 menší kečup ostrý cibule olivy 1 bobkový list masox sůl, pepř, bazalka

Postup přípravy

Nejprve si připravíme masové kuličky.
1. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nakrájenou houskou, najemno nastrouhaným sýrem. Ochutíme vegetou,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Šunkové rolky

Šunkové rolky

Potřebné ingredience

Suroviny: 300 g mletého masa (může být i drůbeží sekaná) 1 vejce, 1 cibule, 1 lžička Vegety, 6 plátků šunky (nebo moravského uzeného), 100 g tvrdého sýra, 1/2 smetany, 2 lžíce kečupu.

Postup přípravy

Postup:

Mleté maso promícháme s Vegetou, drobně pokrájenou nebo nastrouhanou cibulí a přidáme vejce. Na každý plátek naneseme lžící tuto hmotu a zabalíme do roládky.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kuličky alá Ikea

Kuličky alá Ikea

Potřebné ingredience

500 gramů mletého masa, sůl, jemný pepř, cibule, 2 lžičky solamylu, hrst strouhanky , 2 žloutky, 150 ml šlehačky, trošku oleje na pečení , Na omáčku: 250 ml smetany, 2 lžičky solamylu, 1 lžíce hořčice, 150 ml vývaru (nebo vývaru z buj. kostky),

Postup přípravy

Kuličky alá Ikea

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 gramů mletého masa, sůl, jemný pepř, cibule, 2 lžičky solamylu, hrst strouhanky , 2 žloutky, 150 ml šlehačky, trošku oleje na…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené mleté maso s bramborem

Zapečené mleté maso s bramborem

Potřebné ingredience

Napůl uvařené brambory, mleté maso, šlehačka, grilovací koření, cibule, 1 vejce, majoránka, sýr na posypání, sůl dle zvyklosti.

Postup přípravy

Cibulku nakrájím najemno a osmažím dozlatova. Přidám mleté maso. Vše okořením grilovacím kořením. Brambory oloupu a uvářím skoro do měkka. Do zapékací mísy nakrájím na kolečka,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kuličky alá Ikea

Kuličky alá Ikea

Potřebné ingredience

500 gramů mletého masa, sůl, jemný pepř, cibule, 2 lžičky solamylu, hrst strouhanky , 2 žloutky, 150 ml šlehačky, trošku oleje na pečení , Na omáčku: 250 ml smetany, 2 lžičky solamylu, 1 lžíce hořčice, 150 ml vývaru (nebo vývaru z buj. kostky),

Postup přípravy

V robotu na jemno rozsekáme mleté maso, cibuli, koření, žloutky a solamyl. Přidáme k masové směsi do mísy.

V míse ručně zpracujeme spolu se strouhankou a šlehačkou.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
KOLOŽVÁRSKÉ ZELÍ (PODLE SISY SKLOVSKÉ)

KOLOŽVÁRSKÉ ZELÍ (PODLE SISY SKLOVSKÉ)

Potřebné ingredience

1200 g kyselého zelí, 200 g rýže (po uvaření zdvojnásobí objem), 2 větší nožičky domácí klobásy, 500 g vepřového masa (já dávám jaké mám), 2 cibule, sůl, mletý černý pepř, 2 až 3 lžičky vegety, 500 g zakysané smetany

Postup přípravy

1.VŠE se připravuje v troubě zakryté zapékací míse ze skla nebo keramiky.Do ní stavíme jednotlivá patra.Podle tohoto postupu se zelí říká také "POSCHOĎOVÁ SPECIALITA".
2…

Zobrazit více...

Kategorie