Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
ČOKOLÁDOVÉ BOMBONKY-JENODUCHÉ!!!

ČOKOLÁDOVÉ BOMBONKY-JENODUCHÉ!!!

Potřebné ingredience

6 KUSŮ SUŠENEK VLNKY(NAPŘÍKLAD S PŘÍCHUTÍ TIRAMISU),50G MÁSLA,1 LŽÍCE RUMU,50G LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ,ČOKOLÁDA NA OBALENÍ (například čokoládová poleva-TMAVÁ A KDO MÁ RÁD JAKO JÁ,MŮŽE BÝT I BÍLÁ-či rozpuštěná čokoláda na vaření)

Postup přípravy

Vlnky podrťte,promíchejte s rumem a máslem,přidejte nasucho opražené a na hrubo nasekané oříšky(dávám i mleté) a vypracujte kompaktní hmotu,z které tvořte malé kuličky.
(JÁ JE…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
TAVROHOVÉ KOKOSKY

TAVROHOVÉ KOKOSKY

Potřebné ingredience

2 BÍLKY,ŠPETKA SOLI,80G CUKRU MOUČKA,3 LŽIČKY MĚKKÉHO TVAROHU,220 G STROUHANÉHO KOKOSU

Postup přípravy

BÍLKY SE ŠPETKOU SOLI UŠLEHEJTE DO POLOTUHA,POSTUPNĚ PŘISYPÁVEJTE MOUČKOVÝ CUKR-AŽ BUDE SNÍH ZCELA TUHÝ A BUDE TVOŘIT NA ŠLEHACÍCH METLÁCH PEVNÉ ŠPIČKY!!!!
DO PŘIPRAVENÉ HMOTY…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KAKAOVÉ OBRÁZKY S POLEVOU-VÁNOČNÍ INSPIRACE

KAKAOVÉ OBRÁZKY S POLEVOU-VÁNOČNÍ INSPIRACE

Potřebné ingredience

250G CUKRU KRUPICE,250G MÁSLA,250G HLADKÉ MOUKY,80G KAKAA,6VAJEC. POLEVA:300g práškového cukru,1 lžíce rumu,1 lžička oleje,šťáva z 1 vymačkaného citronu.

Postup přípravy

VEJCE ROZDĚLTE NA ŽLOUTKY A BÍLKY.
Z BÍLKŮ UŠLEHEJTE TUHÝ SNÍH.
ŽLOUTKY S CUKREM UTŘETE NA JEMNOU PĚNU,ZPRACUJTE ZMĚKLÉ MÁSLO A KAKAO.
POTÉ STŘÍDAVĚ PŘIDÁVEJTE PROSETOU…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
THAJSKÉ NUDLIČKY PODLE DAVIDA ŠÍNA alias SHREKA

THAJSKÉ NUDLIČKY PODLE DAVIDA ŠÍNA alias SHREKA

Potřebné ingredience

NÁKUPNÍ LÍSTEK:PRO 4 OSOBY:500 g kuřecích prsou bez kosti,1 balíček nudlí od Vitany nebo thajské nudle ze specializovaného obchodu (já je kupuji ve vietnam. restauraci),1 pórek,200g brokolice,1 barevná paprika,3 lžíce kukuřice,čerstvé žampiony (já dávám i steril.),2 stroužky česneku,3 lžičky medu,6-7 lžic sójové omáčky,olivový olej na smažení,zázvor,orientální koření,pepř a další koření podle chuti,sůl

Postup přípravy

1.Kuřecí maso omyjeme,osušíme v papírové utěrce a pak nakrájíme na nudličky.Zatím nekořeníme,ani nesolíme!Nudličky masa opečeme zprudka na oleji.Když je maso měkké,přidáme 2…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
STEAKY PANA LESNÍKA

STEAKY PANA LESNÍKA

Potřebné ingredience

NÁKUPNÍ LÍSTEK:600 g kuřecích stehenních řízků,sůl,podle chuti kořenící směs(nejlepší je Divočina),3 lžíce polotučné hořčice,2 až 3 lžíce oleje,100 g slaniny nakrájené na plátky,4 plátky eidamu,2 dl smetany,rýže ochucená bazalkou a petrželkou (doporučuji zn. Vitana)

Postup přípravy

POSTUP:
1.ZE STEHENÍCH ŘÍZKŮ.KTERÉ OMYJEME A OSUŠÍME V PAPÍROVÉ UTĚRCE,NAKRÁJÍME NA STEAKY.LEHCE JE Z OBOU STRAN NAKLEPEME,POTŘEME SLABĚ HOŘČICÍ A POSYPEME PODLE CHUTI KOŘENÍCÍ…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BOŽSKÉ KOSTKY

BOŽSKÉ KOSTKY

Potřebné ingredience

Rozpis na 20 kusů:4 vejce,špetka soli,100 g cukru,1000 ml mléka,3 vanilkové cukry,25 g kukuřičné škrobové moučky,100 g hladké mouky,2 lžičky prášku do pečiva,3 balíčky vanilkového pudinku,1 dklenice kompotovaných meruněk,400 ml ricotty (italský sýr),1 čokoládová poleva,čokoládové hobliny,100 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

I.Žloutky oddělíme od bílků.K bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh.Žloutky utřeme do pěny spolu s cukrem a jedním sáčkem vanilkového cukru.Mouku,škrobovou moučku a prášek do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ MASO MOZART

VEPŘOVÉ MASO MOZART

Potřebné ingredience

BUDETE POTŘEBOVAT PRO 4 OSOBY:600 g vepřové kýty (já to dělám i z kuřecího),250 g kompotovaných mandarinek,1 pomeranč,5 polévkových lžic oleje,4 lžíce sójové omáčky,1 vejce,1 stroužek česneku,špetka čili koření (nemusí být),listy hlávkového salátu

Postup přípravy

MASO OMYJTE A NAKRÁJEJTE NA MALÉ PLÁTKY.ZE SÓJOVÉ OMÁČKY,SOLI,PEPŘE,CHILLI KOŘENÍ,PROLISOVANÉHO ČESNEKU,VEJCE A OLEJE UŠLEHEJTE MARINÁDU.Maso mírně naklepejte,vložte do marinády a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
KOLOŽVÁRSKÉ ZELÍ (PODLE SISY SKLOVSKÉ)

KOLOŽVÁRSKÉ ZELÍ (PODLE SISY SKLOVSKÉ)

Potřebné ingredience

1200 g kyselého zelí, 200 g rýže (po uvaření zdvojnásobí objem), 2 větší nožičky domácí klobásy, 500 g vepřového masa (já dávám jaké mám), 2 cibule, sůl, mletý černý pepř, 2 až 3 lžičky vegety, 500 g zakysané smetany

Postup přípravy

1.VŠE se připravuje v troubě zakryté zapékací míse ze skla nebo keramiky.Do ní stavíme jednotlivá patra.Podle tohoto postupu se zelí říká také "POSCHOĎOVÁ SPECIALITA".
2…

Zobrazit více...

Kategorie