Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

BOŽSKÉ KOSTKY

0.0
BOŽSKÉ KOSTKY

Potřebné ingredience

Rozpis na 20 kusů:4 vejce,špetka soli,100 g cukru,1000 ml mléka,3 vanilkové cukry,25 g kukuřičné škrobové moučky,100 g hladké mouky,2 lžičky prášku do pečiva,3 balíčky vanilkového pudinku,1 dklenice kompotovaných meruněk,400 ml ricotty (italský sýr),1 čokoládová poleva,čokoládové hobliny,100 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

I.Žloutky oddělíme od bílků.K bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh.Žloutky utřeme do pěny spolu s cukrem a jedním sáčkem vanilkového cukru.Mouku,škrobovou moučku a prášek do pečiva smísíme a přimícháme ke žloutkům.Nakonec do těsta lehce vmícháme tuhý sníh.
II.Do formy(pekáče) vyložené pečícím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a formu vložíme do trouby předehřáté na 200°C.Pečeme přibližně 15 minut dorůžova.
III.Z pudinkového prášku,mléka a dvou sáčků vanilkového cukru uvaříme pudink,který necháme vychladnout.Riccotu našleháme a pudink do ní po částech vmícháme.Korpus poklademe dobře okapanými meruňkami,potřeme silnou vrstvou pudinkové hmoty a dáme přibližně na dvě hodiny do ledničky ztuhnout.Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou,ušlehanou šlehačkou a také čokoládovými hoblinkami.
Doba přípravy: asi 50 minut
1 porce: asi 797 kjú190 kcal

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

spero 12. 11. 2008, 22:40
Nakrájet moučník a pak teprve zdobit čokoládovou polevou, to je výborný nápad.Díky za novou inspiraci. *-) *-) *-)
alenička 13. 11. 2008, 21:02
@spero DOBRÝ VEČER IVANKO, DOUFÁM ŽE VÁM TO BUDE CHUTNAT STEJNĚ JAKO NÁM DOMA. JESTLI HO BUDETE ZKOUŠET OZVĚTE SE JAKÉ TO JE.¨MY TO ZBOŽŇUJEME,O VÍKENDU VLOŽÍM NOVÉ RECEPTÍKY,TAK SE PAK JUKNĚTE!A DÍKY!!!!!!!! (comp) (C) (hello) (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie