BRUSELSKÉ KOSTKY

Potřebné ingredience
základní piškotové těsto (já dělám: 6 vajec, 180g cukru, 180g polohrubé mouky),
máslový krém: 150ml mléka, 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky, 150-200g másla, 120-150g cukru, 1 vanilínový cukr
Postup přípravy
Máslový krém: mléko s rozmíchanou moukou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 min(stále mícháme), odstavíme a hustou kaši necháme při pokojové teplotě za občasného zamíchání vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Po lžičkách přidáváme vychladlou kaši.
Dokončení: vychladlý piškot rozpůlíme.Jednu část potřeme částí máslového krému, přiklopíme druhým plátem piškotu, který potřeme zbylým krémem. Povrch posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou a odložíme do chladna ztuhnout. Potom piškot nakrájíme na kostky , které ozdobíme šlehačkou a ovocem.
Není to můj recept, ale je výborný tak se chci s Vámi o něj podělit :-)

hotový piškot

utřené máslo s cukrem, dělala jsem ručně neboť nám zrovna v celém městě vypli elektřinu :-(

uvařené mléko s moukou (tzv. bešamel)

natřeme jen půlku piškotu

druhou půlkou přiklopíme

natřeme zbylou částí krému

vidličkou dělám ozdobné vlnky a posypeme nastrouhanou čokoládou

kdo má tuto skvělou kuchařku, má vyhráno, recept je na str. 403, recept na máslový krém str.456. Je to vážně mňamka:-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



































