Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 90 návštěvníků)

Kubánské kostky

0.0
Kubánské kostky

Potřebné ingredience

Těsto: 6 vajec, 300g cukru, 120g polohrubé mouky, 30g kakaa.
Na potření: marmeláda, 3 banány, 2 pařížské šlehačky,
Čokoláda: 100 g čokolády na vaření, 1 cm Omegy

Postup přípravy

Vyšleháme vejce a cukr do pěny, přidáme mouku a kakao. Těsto vylejeme na menší plech(vymazaný a vysypaný hrubou moukou), já to dělám na pekáčku o velikosti 22x32 cm. Pečeme na 180°C asi 30 minut.
Vrchní vrstvu upečeného korpusu odstraníme, jde to pěkně. Vychladlý korpus potřeme zavařeninou( já používám meruňkovou), poklademe nakrájenými banány. Vyšleháme si pařížské šlehačky, ty navrstvíme na banány a polejeme čokoládou.
Čokoláda: Nad parou si rozpustíme čokoládu na vaření a kousek ztuženého tuku.

Sloupneme vrchní vrstvu upečeného korpusu

Potřeme zavařeninou a dáme banány

Navrstvíme šlehačku

Polejeme čokoládou

Nakrájíme kostky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

santina 14. 5. 2010, 8:45
můžu to péct i v dortové formě ? Nebo to bude moc těsta do dortové formy *-)
Karelia 14. 5. 2010, 11:46
@santina Ano, klidně můžete. |:o)
santina 15. 5. 2010, 8:10
@Karelia tak zítra jdu na to (Y)
Amaalka 4. 3. 2009, 14:25
(F)
monule 11. 1. 2009, 18:09
včera jsem pekla podle Vašeho receptíku,na babičinu oslavu.Musím moc poděkovat za receptík,protože to je super dobrota.Jen se zaprášilo!A po vánočním cukroví,příjemná změna!Jednoduché,rychlé a obr dobrota! (Y) (Y) (Y) (clamp) (zajic)
Karelia 11. 1. 2009, 22:09
@monule Zdravím Vás jmenovkyně, těší mě, že jste byla spokojená, protože to je fakt rychlovka. (Y) (L)
růžík 13. 10. 2008, 18:19
Tak jsem včera upekla a jen se zaprášilo,s chutí si brala i tchýně která si hlídá linii a opravdu si sladkého vždy jen zobne (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Karelia 13. 10. 2008, 21:45
@růžík Tak to mě těší, uspokojit tchýni je vždy velice těžké :-) :-) :-)
Luciášš 11. 10. 2008, 10:20
hmmmmmmm, jste mi udělala chutě asi je tedy hned upeču (clamp) (clamp) (clamp)
laso 11. 10. 2008, 10:06
Dobrý den mám dotázek,musí se loupat ta vrchní vrstva? A proč?Děkuji *-) (F)
Karelia 11. 10. 2008, 13:26
@laso Oli, to je něco jako u Krtkova dortu, uvidíte sama, ona se nadzvedne a pod ní je nádherně vláčný piškot, který je právě pro tento typ korpusu specifický. Zkuste, uvidíte sama. Monika (L)
aweii 16. 5. 2008, 20:55
Kostičky vypadají moc dobře, asi udělám na oslavu, jen se zeptám, jestli můžu omegu nahradit něčím jiným a popřípadě čím? děkuji za odpověď hezký večer (child1) (hello)
Karelia 16. 5. 2008, 21:08
@aweii Jakýmkoliv tukem, třeba Ceres Soft. Můžete klidně použít hotovou čokoládu, která se ohřívá ve vodě nebo si jí můžete udělat z kakaa. Pokud budete chtít vědět jak se dělá, písněte.
Brucha Vecha 9. 10. 2008, 18:27
@Karelia Dobrý večer, to já bych docela ráda věděla, jak se dělá čokoládka z kakaa :-$. Můžete mi to prosím prozradit? (L)
Karelia 10. 10. 2008, 23:11
@Brucha Vecha Radko omlouvám se, všimla jsem si Vašeho dotazu až teď, takže: 8 dkg moučka cukru 5 dkg másla 2 dkg kakaa 2 PL mléka,1 cm ztuženého tuku Nad parou vše zahřejem nebo můžete v kastrúlku rovnou na plotně, ale pozor....na mírném ohni mícháme do zhoustnutí. (L)
aweii 16. 5. 2008, 21:18
@Karelia takhle mi stačí odpověď, mockrát děkuji jste hodná. Pak písnu jak chutnalo. Mějte se krásné (hello)
KJDMK 20. 4. 2008, 14:41
Řezy jsou V (zajic)Y (zajic)N (zajic)I (zajic)K (zajic)A (zajic)J (zajic)Í (zajic)C (zajic)Í!!!!!!!DĚKUJI VÁM ZA RECEPTÍK (F) (F) (F). Klára+ (Z) (Z) (Z)
Karelia 20. 4. 2008, 22:34
@KJDMK No to je Ú Ž A S N Ý komentář (radost) (radost) (radost). Děkuji. (L)
Karelia 28. 3. 2008, 19:56
Tak dnes jsem dělala opět,veliký úspěch jako obvykle! Jen místo čokolády na vaření jsem posypala povrch hustě čokoládovou rýží. (clamp)
Ivca+tobisek 22. 2. 2008, 13:53
už se peče, už to voní ^o) a to jsem chtěla být zítra hubená na ples... no snad příště ;-) jinak mám bezlepkovou dietu, tak tam dávám bezlepkovou mouku.. a nemusíme moc banány v dezertech, tak myslíte že to půjde bez nich? (F) (L)
Karelia 25. 2. 2008, 11:35
@Ivca+tobisek Určitě to půjde i bez banánů!!!!!!!!!!!!!! (L)
kapaja 3. 2. 2008, 16:41
Tak máme vyzkoušeno a můžu jenom potvrdit, že tahle dobrota nejen skvěle vypadá, ale taky skvěle chutná!!! Děkuji za výborný recept, všem moc chutnalo (L)
Karelia 3. 2. 2008, 19:09
@kapaja Tak to mě moc těší!!! (L) (L) (L)
buši 28. 1. 2008, 22:31
A kde je RUM *-) ??? To by se Fidelovi nelíbilo
Karelia 28. 1. 2008, 22:51
@buši :-D :-D :-D
Lukrato 28. 1. 2008, 21:31
Ježiš to musí bejt ale dobrota !!! Při první příležitosti vyzkouším !!!! (hello)
Karelia 29. 1. 2008, 9:50
@Lukrato Jé, od takové kuchařinky,mě to obzvláště těší (L) (L) (L)
Szera 28. 1. 2008, 19:51
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (dance)
Karelia 28. 1. 2008, 20:54
@Szera :-D :-D :-D
shuli 28. 1. 2008, 19:35
JUUUUU,to je nadhera. (zajic)Akorat jsem si udelala kafe a presne tohle mi k tomu chybííííí.
Karelia 28. 1. 2008, 20:24
@shuli (C) :-) :-) :-)
pavka5555 28. 1. 2008, 17:49
Mám dotaz pařížskou šlehačku normálně koupím?
Karelia 28. 1. 2008, 17:52
@pavka5555 Ano pařížská šlehačka se prodává už hotová. A takto se dá připravit- 2 šlehačky na šlehání (musí mít 30 a více %), 2 čokoládky ledové kaštany. nebo:2 šlehačky, 3-4 lžíce kakaa, 2 lžíce cukru krupice. Příprava pařížské šlehačky: Do šlehačky přidáme kakao, cukr a důkladně rozmícháme, nesmíme však šlehat. Za stálého míchání přivedeme do varu, odstavíme a necháme v lednici do druhého dne. Příští den pařížskou šlehačku ušleháme.
pavka5555 28. 1. 2008, 18:01
@Karelia Díky za radu (Y) (Y)
Karelia 28. 1. 2008, 19:00
@pavka5555 No vůbec není zač (L)
2007 28. 1. 2008, 16:45
tak jeliokož mi sežrali banány ,tak jsem udělala na půl banán na půl kivi a je to báječné skvělej receptík děkujeme (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Karelia 28. 1. 2008, 17:53
@2007 Rio, ovoce je vhodné jakékoliv...já jako obměnu dávám i kompotovaný ananas nebo mandarinky. (Y)
kapaja 27. 1. 2008, 19:42
No to je nádhera už na pohled, hned by se do toho člověk pustil (zajic) Ukládám do oblíbených a brzo vyzkouším (clamp) (F)
Karelia 27. 1. 2008, 20:08
@kapaja Zkuste...je to rozhodně jednodušší než Kubánský dort, který mám ve svých receptech. (L)
Kordulka 27. 1. 2008, 19:26
(zajic)mnáám už jsem to jedla pod jiným názvem a je to moooooooooooooooc dobrý ..sama to asi nezvládnu *-)jak dlouho pečete korpus a na kolik st ??Díky moc.♥
Karelia 27. 1. 2008, 19:38
@Kordulka Laďko, v receptu je to uvedeno, asi jste si nevšimla....180°C 30 minut. (Y)
Kordulka 27. 1. 2008, 20:11
@Karelia No jo ..já otroubená ;-)díky moc !!!! (F)
Karelia 27. 1. 2008, 20:22
@Kordulka To je naprosto v pohodě :-D (Y) (Y) (Y)
2007 27. 1. 2008, 17:54
vzkoušíme :-) vypadá to krásně (Y) (Y) (Y)
Karelia 27. 1. 2008, 19:09
@2007 A je to rychlé, lehké a báječné (clamp)
2007 28. 1. 2008, 15:55
@Karelia už peču tak doufám,že se mi to povede a bude k jídlu ;-)
Karelia 28. 1. 2008, 16:10
@2007 Tak dejte vědět, jak jste dopadla (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie