Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Kubánský dort

0.0
Kubánský dort

Potřebné ingredience

1 kakaový dortový piškot, 4 kusy banánu, ostřejší marmeláda, pařížská šlehačka, čokoláda na vaření.

Kakaový korpus: 6 vajec,300 g cukru,120 g polohrubé mouky,30 g kakaa (není ani špatný udělat korpus jako na Pařížské kostky tady z MMB)

Pařížská šlehačka:2 šlehačky na šlehání (musí mít 30 a více %), 2 čokoládky ledové kaštany.
nebo:2 šlehačky, 3-4 lžíce kakaa, 2 lžíce cukru krupice.

Kakaová poleva : 7 lžic moučkového cukru, 7 lžic kakaa, 1 lžička tuku IVA, 3 lžíce horké vody (kdo má rád více čokolády, můžete o 1/2 dávky přidat)

Postup přípravy

Korpus: Vejce vyšleháme spolu s cukrem, přidáme mouku a kakao. Těsto vlijeme do vymazané dortové formy a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Pokud máme korpus po domácku upečený, uříznene z něj slabou horní vrstvu (nebo vydlabeme vršek jako u Krtkova dortu), v případě kupovaného dělat nemusíme.

Namažeme jej marmeládou a podélně na něj položíme rozkrájené banány, na které stejnoměrně rozetřeme a uhladíme pařížskou šlehačku. Takto připravený dort na horní a boční straně potáhneme ředěnou kakaovou polevou.

Příprava pařížské šlehačky: Do šlehačky přidáme kakao, cukr a důkladně rozmícháme, nesmíme však šlehat. Za stálého míchání přivedeme do varu, odstavíme a necháme v lednici do druhého dne. Příští den pařížskou šlehačku ušleháme.

Kaková poleva: V malém hrnku smícháme všechny suroviny. Na mírném ohni za stálého míchání rozehřejeme tuk a utřeme hladkou polevu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie