Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Pařížský dort

0.0
Pařížský dort

Potřebné ingredience

1 balíček piškotů, 1 balíček kakaa (125 g), 4 dl vody, světlá želatina, 1 máslo (příp. rostlinný ztužený tuk), 150 g cukru moučky, 4 žloutky, šlehačka na ozdobu.

Postup přípravy

Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou. V případě, že je hmota řídká, zahustíme ji želatinou připravenou podle návodu na balíčku. Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty. Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem. Hotové necháme uležet do druhého dne. Před podáváním ozdobíme a nakrájéme na porce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

neila 21. 7. 2008, 0:07
to vyzera velmi dobre,len sa chcem spytat,nevadia tie zltky len tak na surovo,kedze sa nepecu? a ten biely krem je vlastne len maslo s cukrom a zltkami,nieje to moc maslove?rada by som to totiz skusila. :-) :-) (hello)
Lada.V 22. 7. 2008, 11:39
@neila Ano, žloutky jen tak za syrova. Je to jako když děláte tvaroh do buchet, taky do něj dáte syrová vejce...Nám to chutnalo...tak uvidíte...Lada

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie