Zeleninový salát s pangasiusem
Potřebné ingredience
Zelenina, dresing, pangas
Postup přípravy
Dnes měl manžel v práci na oběd pangase na způsob zel.salátu. Pangas byl orestovaný a pak klasika - všemožná zelenina, jakýkoliv dresing. K tomu pečivo nebo těstoviny.
Rybí filé v kožíšku
Potřebné ingredience
1-2 žemle, asi 15 mandlí, 8 porcí pybího filé, sůl, pepř, hladká mouka, 1-2 vejce, olej na smažení
Barevná rybka
Potřebné ingredience
rybí filety,sýr na strouhání nebo plátkový,vejce,máslo,zelenina (mražená)
Postup přípravy
rozpustíme máslo,nasypeme zeleninu,položíme filety nebo naporcujeme na menší díly,položíme plátky sýru nebo ho tam nastrouháme na hrubo,posolíme ,popepříme,kmín (jiné koření dle…
SUMEC S KŘUPAVOU KRUSTOU
Potřebné ingredience
porcovaný sumec,vejce,sůl, česnek, sardelová pasta, citrónová šťáva, hladká mouka,corn flakes,olej na smažení
Postup přípravy
sumce posolíme, potřeme česnekem, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu uležet v lednici. Vejce rozmícháme se lžičkou sardelové pasty a moukou a přidáme do těstíčka corn…
Panganius na fazolkách podle paní: míša s. (micskl) ID…
Potřebné ingredience
viz paní míša s. (micskl) ID 122878 | , já jsem navíc ještě před zápékním zalila smetanou a jako přílohu zvolila rýži.
rybí recept na gril nebo ohniště
Potřebné ingredience
Rybu je jedno jakou,koření na ryby.cibule citron
Postup přípravy
Očištěnou rybu okořeníme dame cibuli trochu citronu zabalíme do alobalu pořadně a pak ještě zabalíme do jilovitého bahna.Dame do uhlikoveho ohniště a ještě přikryjeme uhlikama a…
Jednoduchá večeře z remosky
Potřebné ingredience
brambory, cibule, smetana ke šlehání, rybí filé, máslo, sůl, pepř
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.
Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou, promícháme a vložíme do hrnce.
Navrch poklademe…
Kapr s kořeněnou omáčkou
Potřebné ingredience
5 porcí kapra, 1 lžíce škrobu rozmíchaná ve vodě, olej na smažení, sůl, 2 lžíce vína směs koření: 1 lžička soli, ½ lžičky mletého pepře, 1 lžička zázvoru. Na omáčku: 200 g plodnic Shii-take bez třeňů, 1 jemně nasekaná šalotka, 2 bambusové výhonky nebo 1 mrkev nakrájená na dlouhé nudličky, od červené, zelené a žluté papriky po polovině, 2 lžíce sójové omáčky, 25 ml drůbežího vývaru.
Postup přípravy
Porce kapra nařízneme z obou stran 3 cm a uvnitř i na povrchu pokapeme citrónovou šťávou. Potom vetřeme směsí koření a necháme 20 min. odležet. Omáčku smícháme se zeleninou,…